Australia vrea să construiască un parc marin de dimensiunea Spaniei

  • 04 Iunie 18:28
Australia vrea să construiască un parc marin de dimensiunea Spaniei

Australia preconizează înființarea unui parc marin de dimensiunea Spaniei în jurul unor insule izolate din regiunea sud-estică, a anunțat duminică guvernul, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Proiectul ambițios presupune triplarea suprafeței parcului marin din insula Macquarie, iar suprafața totală a zonei protejate ar ajunge la 475.465 de kilometri pătrați.

Aceste măsuri de protecție înseamnă că zona va fi „complet închisă pentru pescuit, exploatare minieră și alte activități extractive”, potrivit ministrului australian al Mediului, Tanya Plibersek.

Cu toate acestea, operațiunile de pescuit existente, care vizează codul patagonez (o specie carnivoră), ar putea continua. Insula Macquarie se află la mijlocul distanței dintre Australia și Antarctica și este habitatul pinguinilor regali și al focilor cu blană, găzduind de asemenea și un centru științific subantarctic. „Insula Macquarie este un loc excepțional.

Este o minune pentru faună și floră, un loc de reproducere esențial pentru milioane de păsări acvatice, foci și pinguini”, a mai precizat Tanya Plibersek. Inițiativa este susținută de ecologiști, care se tem că zona ar putea deveni ținta exploatărilor miniere pe fundul mării și a pescuitului comercial nesustenabil.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
25,24
Nori împrăștiați
Umiditate:53 %
Vint:1,54 m/s
Fri
22
Sat
24
Sun
24
Mon
23
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău