Australia va pune în aplicare, din 2019, primul serviciu comercial de livrare la domiciliu cu dronele

  • 15 Noiembrie 2018 12:20
Australia va pune în aplicare, din 2019,  primul serviciu comercial de livrare la domiciliu cu dronele

Australia va deveni ''cea mai avansată țară din lume'' în domeniul livrării la domiciliu cu drone după ce primul astfel de serviciu comercial va deveni operațional în 2019, relatează joi, 15 noiembrie, Xinhua.

Wing, o subsidiară a companiei mamă a Google, Alphabet, a anunțat joi că serviciul său comercial de livrare la domiciliu cu dronele va fi lansat în Teritoriul capitalei australiene (ACT) în 2019.

Dronele se vor deplasa cu viteze de până la 125 de kilometri la oră și vor livra la domiciliu colete de mici dimensiuni pe o rază de cinci kilometri față de sediul companiei din Mitchell, în nordul capitalei Canberra.

Directorul executiv al Wing, James Ryan Burgess, a declarat că dronele cu douăsprezece rotoare, al căror design garantează siguranța, cântăresc 4,5 kilograme și pot transporta colete cu o greutate de până la 1,5 kilograme.

Operatorii de la sol pot monitoriza simultan mai multe zboruri în timp ce dronele zboară în mod automat către destinații.

''Avem un nivel ridicat de automatizare și astfel aeronavele pot determina în mare parte singure ce este sigur și se pot automonitoriza pentru a fi în stare bună (de funcționare). În cazul apariției unei anomalii sau probleme, aeronavele pot luat măsuri singure, înainte de intervenția omului, și sunt capabile să execute acțiuni în condiții de siguranță'', a declarat Burgess, joi, pentru News Corp Australia.

''Acesta este unul dintre motivele pentru care suntem capabili să efectuăm servicii atât de rapide, iar oamenii pot intra în posesia coletelor în doar câteva minute. Sistemul poate decola imediat ce un client plasează o comandă'', a adăugat el.

Supraveghetorii umani pot prelua oricând controlul asupra uneia dintre drone în cazul în care acest lucru devine necesar.

Până la treizeci de companii sunt așteptate să ia parte la faza inițială a acestui proiect.

Autoritatea pentru siguranța aviației civile din Australia colaborează cu Wing din 2014 pentru a asigura securitatea și va utiliza rezultatele obținute în urma fazei inițiale a proiectului pentru reglementările viitoare privind dronele.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău