Australia | Un posibil nou tratament vizează cauza astmului bronșic, mai degrabă decât simptomele

  • 17 Mai 2019 10:56
Australia | Un posibil nou tratament vizează cauza astmului bronșic, mai degrabă decât simptomele

Pacienții care suferă de astm bronșic ar putea respira mai ușor cu ajutorul unui nou posibil tratament dezvăluit vineri, care vizează cauza ce provoacă boala, mai degrabă decât simptomele acesteia, relatează Xinhua vineri,preluat de Agerpres.

Un studiu realizat de Institutul de Cercetări Medicale Walter și Eliza Hall (WEHI) din Melbourne, Australia, a arătat în studiile preclinice că, prin inhibarea enzimei Ezh2, se poate "opri" și inversa inflamația necontrolată asociată cu astmul.

"Am făcut cercetări asupra astmului în starea preclinică de mult timp și nu am văzut niciodată înainte un tratament care să elimine semnele unui răspuns imun alergic ca acesta", a spus unul dintre autorii studiului, dr. Christine Keenan.

"Este captivant pentru că aceste descoperiri ar putea fi piatra de hotar pentru a dezvolta un nou tratament eficient pentru astmul alergic", a mai spus ea.

Una din nouă persoane suferă de astm și medicamentele actuale, precum inhalatoarele, tratează doar simptomele bolii, care reprezintă o reacție alergică ce conduce la acumularea de mucus, îngustarea căilor respiratorii și dificultăți în respirație.

Tratamentul utilizează un medicament inhibitor al enzimei care este utilizat în prezent în studiile clinice pentru leucemie.

"Deoarece medicamentul este deja bine tolerat de om, ne așteptăm ca tranziția de la oncologie la tratamentele pentru inflamație să se facă ușor", a declarat co-autorul studiului, dr Rhys Allan.

"Speram ca acest studiu să clarifice calea de urmat pentru investigații suplimentare cu privire la un medicament foarte bine direcționat și eficient pentru astmul bronșic", a mai spus el.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
29
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,1 m/s
Sun
21
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
24

Curs oficial BNM 06 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4833 -0.0000
USD 17.3920 -0.0000
RON 4.0272 -0.0000
UAH 0.6518 -0.0000
RUB 0.2515 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău