Australia prelungește cu trei luni închiderea frontierelor

  • 03 Martie 2021 08:40
Australia prelungește cu trei luni închiderea frontierelor

Australia va prelungi cu cel puțin trei luni închiderea frontierelor sale internaționale, o politică de autoizolare menită să o protejeze de COVID-19 deja în vigoare de un an, a declarat marți ministrul sănătății, Greg Hunt, citat de AFP.

Guvernul a fost avertizat de experți în sănătate că "situația din jurul COVID-19 în străinătate continuă să prezinte un risc inacceptabil pentru sănătatea publică din Australia, mai ales apariția unor mutații mai contagioase", a declarat Greg Hunt.

Prin urmare, controlul strict la frontiere va fi prelungit până la 17 iunie, a adăugat el.

Australia și-a închis rapid frontierele internaționale după izbucnirea pandemiei de COVID-19, interzicând intrarea majorității străinilor, cu unele excepții.

A fost limitat, de asemenea, numărul australienilor cărora li s-a permis să se întoarcă acasă în fiecare săptămână, blocând zeci de mii dintre ei în străinătate.

Călătorii autorizați să intre pe insulă trebuie să petreacă 14 zile de carantină într-un hotel, ceea ce costă mai multe mii de dolari.

Această politică s-a dovedit benefică: Australia a înregistrat mai puțin de 29.000 de cazuri de COVID-19 la o populație de 25 de milioane de locuitori și impune în prezent puține restricții pe plan intern.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău