Australia | Populația de koala, în pericol de înfometare după ce rezidenții taie copacii pentru a preveni incendiile

  • 01 August 2018 14:43
Australia | Populația de koala, în pericol de înfometare după ce rezidenții taie copacii pentru a preveni incendiile

Salvatorii de animale de pe o insulă din largul coastei sudice a Australiei spun că populația de koala este în pericol de înfometare din cauza faptului că rezidenții taie copacii pentru a preveni incendiile de vegetație, distrugând astfel habitatul animalelor și sursa lor de hrană, potrivit Reuters.

Wendy Hendriksen, angajată la un centru de îngrijire a animalelor din insula Raymond, în apropiere de statul Victoria, spune că în fiecare săptămână la adăpost este internat cât un koala înfometat.

''Acest lucru afectează populația de koala de pe toată suprafața statului, nu doar aici în insula Raymond'', a spus Hendriksen, care lucrează în această comunitate care se întinde pe 770 de hectare și adăpostește 250 de koala și 470 de oameni.

''Este mult mai evident aici deoarece avem un singur adăpost care se ocupă de toți koala, așa că putem constata problema la un nivel mai profund'', a adăugat aceasta.

Australia se confruntă cu vreme foarte uscată, statul New South Wales, din nord, fiind afectat de o secetă severă.

Tăierea copacilor în încercarea de a preveni incendiile necontrolate amenință koala, care se hrănesc în principal cu frunze de eucalipt.

Aceste marsupiale, care trăiesc lângă zona de coastă australiană, au fost aduse în locuri precum insula Raymond pentru a ajuta specia să supraviețuiască după ce dorința coloniștilor europeni de a face comerț cu blana alor i-a adus în pragul extincției.

Populația de koala a crescut peste limitele resurselor oferite de mediului lor și riscă să moară de foame dacă mijloacele de control al reproducerii sunt inadecvate, spune Valentina Mella, profesor de științe ale vieții și mediului la Universitatea din Sydney.

''Incendiile de vegetație, în special în Victoria, au fost de asemenea îngrozitoare pentru oameni'', a spus Mella.

Potrivit legii australiene, koala este considerată specie vulnerabilă, cu mai puțin de 90.000 de exemplare rămase în libertate. Potrivit estimărilor Australian Koala Foundation, este posibil ca numărul acestora să fie de doar 43.000.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău