AUSTRALIA | Ploi abundente care să domolească incendiile de vegetație, prognozate abia pentru luna martie

  • 16 Ianuarie 2020 12:18
AUSTRALIA | Ploi abundente care să domolească incendiile de vegetație, prognozate abia pentru luna martie

Australia va trebui să aștepte până în luna martie pentru a beneficia de ploi suficient de abundente care să amelioreze vremea secetoasă ce a alimentat incendiile devastatoare de vegetație, a precizat joi Biroul de meteorologie australian, citat de Reuters, preluat de Agerpres.

În ultimele luni, incendiile de vegetație au pârjolit o suprafață de teren aproximativ cât o treime din suprafața Germaniei, provocând decesul a 29 de persoane și distrugând peste 2.000 de locuințe. 

Circa 200 de focare sunt active de-a lungul coastei estice, iar autoritățile, care depun eforturi pentru a le ține sub control, estimează că cele mai multe vor continua să ardă până când vor fi domolite de precipitații substanțiale. 

Biroul de meteorologie din Australia a precizat că există 50% șanse ca în cea mai mare parte din regiunea de est a țării să se înregistreze cantități medii de precipitații începând de la 1 martie până pe 30 mai.

Cu toate acestea, meteorologii australieni au avertizat că va fi nevoie de o cantitate mai mare de precipitații pentru a consemna sfârșitul celor trei ani de secetă de pe coasta de est. 

 "Deși prognoza pentru condiții mai secetoase decât media normală s-a îmbunătățit în comparație cu cea emisă pentru finalul lui 2019, este nevoie de mai multe luni cu ploi peste medie pentru a constata o ameliorare față de deficitele actuale de precipitații pe termen lung", a mai precizat biroul într-un comunicat transmis prin e-mail. 

    
    

Previziunile referitoare la precipitații oferă speranță pompierilor, ale căror eforturi în lupta cu flăcările au fost ameliorate joi de precipitațiile căzute pe coasta de est. 

    

"Deși ploaia nu va stinge toate incendiile, cu siguranță va contribui la ținerea acestora sub control", a precizat pe Twitter Serviciul Rural de Pompieri din statul australian New South Wales. 

    

Ameliorarea condițiilor meteo este însă temporară, vremea călduroasă urmând să revină în următoarele săptămâni.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău