AUSTRALIA | Ploi abundente care să domolească incendiile de vegetaţie, prognozate abia pentru luna martie

  • 16 Ianuarie 12:18
AUSTRALIA | Ploi abundente care să domolească incendiile de vegetaţie, prognozate abia pentru luna martie

Australia va trebui să aştepte până în luna martie pentru a beneficia de ploi suficient de abundente care să amelioreze vremea secetoasă ce a alimentat incendiile devastatoare de vegetaţie, a precizat joi Biroul de meteorologie australian, citat de Reuters, preluat de Agerpres.

În ultimele luni, incendiile de vegetaţie au pârjolit o suprafaţă de teren aproximativ cât o treime din suprafaţa Germaniei, provocând decesul a 29 de persoane şi distrugând peste 2.000 de locuinţe. 

Circa 200 de focare sunt active de-a lungul coastei estice, iar autorităţile, care depun eforturi pentru a le ţine sub control, estimează că cele mai multe vor continua să ardă până când vor fi domolite de precipitaţii substanţiale. 

Biroul de meteorologie din Australia a precizat că există 50% şanse ca în cea mai mare parte din regiunea de est a ţării să se înregistreze cantităţi medii de precipitaţii începând de la 1 martie până pe 30 mai.

Cu toate acestea, meteorologii australieni au avertizat că va fi nevoie de o cantitate mai mare de precipitaţii pentru a consemna sfârşitul celor trei ani de secetă de pe coasta de est. 

 "Deşi prognoza pentru condiţii mai secetoase decât media normală s-a îmbunătăţit în comparaţie cu cea emisă pentru finalul lui 2019, este nevoie de mai multe luni cu ploi peste medie pentru a constata o ameliorare faţă de deficitele actuale de precipitaţii pe termen lung", a mai precizat biroul într-un comunicat transmis prin e-mail. 

    
    

Previziunile referitoare la precipitaţii oferă speranţă pompierilor, ale căror eforturi în lupta cu flăcările au fost ameliorate joi de precipitaţiile căzute pe coasta de est. 

    

"Deşi ploaia nu va stinge toate incendiile, cu siguranţă va contribui la ţinerea acestora sub control", a precizat pe Twitter Serviciul Rural de Pompieri din statul australian New South Wales. 

    

Ameliorarea condiţiilor meteo este însă temporară, vremea călduroasă urmând să revină în următoarele săptămâni.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chişinău
1,05 °C
nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:5,1 m/s
Thu
3 °C
Fri
3 °C
Sat
5 °C
Sun
6 °C
Mon
6 °C

Curs oficial BNM 30 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3326 -0.0567
USD 17.5735 -0.0372
RON 4.0469 -0.0112
UAH 0.7064 -0.0088
RUB 0.2803 -0.0001
Arhivă Radio Chișinău