Australia își reia atacurile aeriene în Siria după suspendarea acestora pentru două zile

  • 22 Iunie 2017 11:24
Australia își reia atacurile aeriene în Siria după suspendarea acestora pentru două zile

Australia a anunțat joi că va relua atacurile aeriene în Siria după ce le-a suspendat pentru două zile, ca urmare a avertismentului Rusiei împotriva oricărui survol al zonelor din Siria în care operează forțele sale aeriene, informează agenția de presă DPA.

Avertismentul rus a venit după ce un avion de luptă american a doborât un aparat al forțelor proguvernamentale siriene la începutul acestei săptămâni.

"Ca urmare a anunțului (Rusiei) conform căruia ea încetează eforturile de detensionare a conflictului cu forțele aeriene ale coaliției în Siria, Australia a inițiat temporar o pauză operațională pentru atacurile sale aeriene în Siria", a precizat un purtător de cuvânt al armatei australiene. "Aceasta a fost o măsură de precauție, pentru a-i permite coaliției să evalueze riscurile operaționale. Suspendarea a încetat", se spune în comunicatul forțelor militare australiene.

Australia este membră a nucleului de țări care conduc operațiunile militare din Irak și Siria. Ea s-a raliat coaliției conduse de SUA împotriva grupării Statul Islamic (SI) în august 2014 și și-a extins atacurile aeriene în Siria un an mai târziu, după o solicitare a Washingtonului.

Australia a întreprins printre cele mai multe atacuri aeriene în Siria și Irak.

Luni, Moscova a avertizat că va considera ținte orice fel de aparate de zbor care survolează zonele din Siria în care operează forțele aeriene ruse. Ministerul Apărării rus a anunțat că Statele Unite nu au folosit canalul de comunicare cu Rusia înainte de a doborî un avion aparținând regimului de la Damasc.

Ministerul Apărării din Rusia a mai anunțat că suspendă începând din 19 iunie acordul cu SUA privind prevenirea incidentelor aeriene în Siria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău