Australia își redeschide frontierele după 18 luni. Australienii vaccinați se vor putea întoarce acasă și călători în străinătate

  • 01 Octombrie 2021 11:49
Australia își redeschide frontierele după 18 luni. Australienii vaccinați se vor putea întoarce acasă și călători în străinătate

Australia își va redeschide de luna viitoare frontierele, după 18 luni în care australienii nu au putut călători. "A venit momentul ca australienilor să li se redea viața", a anunțat vineri premierul australian Scott Morrison.

Australia va începe să își deschidă frontierele de luna viitoare, la 18 luni după interdicția impusă cetățenilor acestei țări de a călători în străinătate fără autorizație.

Scott Morrison a declarat că australienii vaccinați se vor putea întoarce acasă și călători în străinătate "în următoarele săptămâni", imediat ce obiectivul de vaccinare de 80% din populație va fi atins scrie digi24.ro.

"A venit momentul ca australienilor să li se redea viața. Ne pregătim pentru aceasta și Australia va fi gata să <decoleze>, foarte curând", a declarat Scott Morrison, citat de Agerpres.

El a adăugat că rezidenții vaccinați ar putea sta în carantină la domiciliu timp de șapte zile la revenirea în țară, evitând astfel o carantină obligatorie și costisitoare de 14 zile la un hotel impus, cum este în prezent.

În 20 martie 2020, Australia a introdus anumite restricții, printre cele mai stricte din lume, privind trecerea frontierelor, ca răspuns la pandemia de coronavirus.

În timpul ultimelor 560 de zile, nenumărate zboruri internaționale au fost anulate, iar călătoriile în străinătate au fost reduse la minim.

Familii au fost separate pe mai multe continente, cetățeni australieni fiind blocați în străinătate, în timp ce rezidenți străini au rămas blocați în Australia, neputând să-și vadă prietenii sau părinții.

Potrivit datelor Ministerului de Interne australian, peste 100.000 de cereri de intrare sau ieșire din țară au fost respinse numai în primele cinci luni ale acestui an. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău