Australia intenționează să producă rachete ghidate pentru dotarea propriei armate

  • 31 Martie 2021 10:08
Australia intenționează să producă rachete ghidate pentru dotarea propriei armate

Australia a prezentat miercuri un plan pentru un parteneriat cu un producător mondial de arme în scopul fabricării propriilor rachete ghidate, pentru a spori potențialul de apărare al țării, informează dpa.

Anunțul a fost făcut de premierul Scott Morrison, țara sa urmând să aloce 1 miliard de dolari australieni (760 de milioane de dolari americani) pentru lansarea accelerată a acestui parteneriat prin care va fi susținută producerea de rachete și alte arme ghidate pentru dotarea armatei australiene.

Ministerul Apărării australian caută un partener industrial care să gestioneze, în numele guvernului, fabrica ce va produce noile arme.

Postul de televiziune australian ABC a relatat că în cursă s-au înscris companiile Raytheon Australia, Lockheed Martin Australia, Konsberg și BAE Systems Australia.

Morrison a subliniat că este crucial să fie creată o ''capabilitate suverană pe teritoriul australian'' pentru a menține siguranța cetățenilor australieni.

''Așa cum a arătat pandemia de COVID-19, a avea capacitatea de autonomie, fie că este vorba de dezvoltarea unui vaccin, fie de apărarea Australiei, îndeplinirea necesităților noastre este vitală într-un mediu global în schimbare'', a explicat șeful guvernului australian.

Ministrul apărării Peter Dutton a adăugat că Australia va coopera strâns cu SUA în privința acestei inițiative.

Valoarea armelor produse în următoarele două decenii de noua companie este estimată la 40 de miliarde de dolari australieni (30,4 miliarde de dolari americani), potrivit ministrului australian pentru industria de apărare, Melissa Price.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău