Australia/incendii: Trei persoane, puse sub acuzare în statul New South Wales

  • 06 Ianuarie 2020 11:50
Australia/incendii: Trei persoane, puse sub acuzare în statul New South Wales

Trei persoane au fost puse sub acuzare pentru că ar fi aprins focul în weekend în statul australian New South Wales, cel mai afectat de incendiile de vegetație din Australia, transmite luni DPA preluat de Agerpres.

Statele din sudul și estul Australiei se confruntă de câteva luni cu incendii de vegetație care au produs pagube grave. Autoritățile au declarat că o serie de incendii au fost pornite de piromani, unii dintre ei având doar 16 ani.

În două incidente înregistrate sâmbătă și duminică în localitățile Cooma și Tarro a fost vorba despre încercări de a aprinde focul în loc deschis pentru a găti.

Focul a fost stins de membri ai Serviciului rural de pompieri. Cei trei acuzați vor compărea în fața instanței în termen de 90 de zile.

Cel puțin 60 de case au fost distruse de flăcări sâmbătă în statul New South Wales.

Începând din luna noiembrie, poliția din acest stat australian a pus sub acuzare 183 de persoane pentru 205 de infracțiuni legate de incendiile de vegetație, printre care 24 de oameni acuzați de pornirea intenționată a unui incendiu de vegetație.

O persoană care aprinde focul în timpul unei interdicții totale în spații deschise în Australia poate primi o pedeapsă de până la un an de închisoare și/sau o amendă de 5.500 dolari australieni (3.800 dolari SUA). 

Pe de altă parte, premierul australian Scott Morrison a anunțat că guvernul de la Canberra va aloca suplimentar 2 miliarde de dolari australieni (1,39 miliarde dolari SUA) în următorii doi ani pentru a contribui la eforturile de reconstrucție după incendiile devastatoare din ultimele luni.

Într-o conferință de presă, Morrison a spus că executivul australian va plăti ''oricât costă'' pentru reconstrucția post-incendii.

Astfel, 500 de milioane de dolari australieni (347,5 de milioane de dolari SUA) vor fi alocați pentru anul fiscal care se încheie în iunie 2020, 1 miliard de dolari australieni (695 de milioane dolari SUA) pentru 2020/2021 și alte 500 de milioane de dolari australieni pentru 2021/2022. Dacă vor fi necesare alte fonduri suplimentare, ele vor fi furnizate, a subliniat șeful executivului australian.

Peste 7 milioane de hectare de vegetație au ars în ultimele luni în Australia, statele cele mai afectate New South Wales, Victoria și Queensland. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău