Australia: Incendii de vegetație la periferia orașului Perth

  • 02 Februarie 2021 13:13
Australia: Incendii de vegetație la periferia orașului Perth

Pompierii australieni au fost mobilizați marți pentru stingerea unor incendii de vegetație care au afectat zeci de case de la periferia orașului Perth, marele oraș din vestul Australiei, în prezent aflat în lockdown din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP, preluat de Agerpres.

Mai multe case și câmpuri au fost cuprinse de flăcări la est de cel de-al patrulea oraș ca mărime al țării, la aproximativ 30 de kilometri de centrul acestuia.

Pompierii au declarat că intervin "în condiții meteo foarte schimbătoare", în timp ce mercurul din termometre ar putea ajunge la 37 de grade Celsius.

"Flăcările se întind pe o suprafață de 7.000 de hectare, cu un perimetru de 75 de kilometri", a declarat jurnaliștilor șeful pompierilor și al serviciilor de urgență, Craig Waters.

Sute de persoane sunt așteptate în adăposturile de urgență după ce au fost forțate să își părăsească casele, a adăugat Waters.
Numărul caselor deteriorate a fost estimat la aproximativ 30.

Un pompier a fost spitalizat după ce a inhalat fum.

Perth a intrat duminică într-un lockdown de cinci zile din cauza descoperirii primului caz de transmitere locală a noului coronavirus din ultimele zece luni în statul Australia de Vest.

Persoana infectată este un bărbat care lucrează ca paznic într-un hotel care primește persoane aflate în carantină.

"Australia de Vest se confruntă cu două tipuri de urgențe, un incendiu periculos și un lockdown cauzat de COVID-19", a subliniat premierul statului Australia de Vest, Mark McGowan.

Statul a fost relativ scutit incendiile puternice care au devastat statele New South Wales și Victoria în urmă cu un an.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:15 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău