Australia - Evacuări la Canberra în urma unui incendiu de vegetație izbucnit în apropierea aeroportului

  • 22 Ianuarie 2020 14:35
Australia - Evacuări la Canberra în urma unui incendiu de vegetație izbucnit în apropierea aeroportului

O parte din locuitorii capitalei australiene Canberra au fost evacuați miercuri, în urma unui incendiu de vegetație care a izbucnit în apropierea aeroportului, pe fondul revenirii temperaturilor ridicate și al creșterii numărului de incendii scăpate de sub control în sud-estul țării, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Drumurile au fost închise, iar autoritățile le-au cerut oamenilor să părăsească sau să stea departe de suburbiile estice ale Canberrei, în condițiile în care fotografiile postate pe rețelele de socializare arătau un fum cenușiu deasupra suburbiilor orașului. Pentru moment nu au fost raportate victime sau daune.

În ultimele săptămâni, în metropolele Canberra, Sydney și Melbourne calitatea aerului a fost evaluată ca printre cele mai slabe din lume din cauza fumului provocat de incendiile de vegetație.

Din septembrie, sutele de incendii izbucnite în Australia au ucis 29 de persoane și circa 1 miliard de animale native și au distrus 2.500 de case și o suprafață totală de pădure mai mare decât suprafața Austriei.

Pompierii au profitat de ploaia și de temperaturile mai scăzute înregistrate săptămâna trecută pentru a plasa sub control incendiile, însă această perioadă de acalmie s-a încheiat miercuri când temperaturile ridicate au revenit.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău