Australia dejoacă un atentat: un avion vizat de un “dispozitiv exploziv improvizat”

  • 31 Iulie 2017 09:30
Australia dejoacă un atentat: un avion vizat de un “dispozitiv exploziv improvizat”

Poliția australiană a dejucat un “complot terorist” de inspirație islamistă care urmarea să distrugă un avion cu ajutorul unui dispozitiv exploziv și a arestat patru persoane la Sydney, a anunțat duminică prim-ministrul Malcolm Turnbull.

“Pot anunță că noaptea trecută o importantă operațiune de contra-terorism a avut loc pentru a dejuca un complot terorist care urmarea să provoace prăbușirea unui avion”, a declarat el jurnaliștilor.

Drept urmare, măsurile de securitate au fost întărite în principalele aeroporturi din țara-continent, notează Le Soir.

“Amenințarea teroristă este foarte reală”, a avertizat prim-ministrul, precizând că proiectul de atac părea mai degrabă un “complot elaborat” decât opera unui lup singuratic.

 

Nu există informații referitoare la zborul vizat

Autoritățile n-au precizat dacă atacul viza un zbor național sau internațional, dar potrivit cotidianului Daily Telegraph din Sydney, avea drept țintă o legătură internă.

Cei patru bărbați care au fost inculpați formal, a căror vârstă nu a fost dezvăluită, au fost arestați sâmbătă într-o operațiune a poliției în casele situate în cel puțin patru cartiere din Sydney, inclusiv centrul orașului.

 

”Inspirație islamistă”

Ei au fost bănuiți de legături cu un complot “de inspirație islamistă”, a declarat comisarul Andrew Colvin, din poliția federală australiană.

“Suntem convinși că este vorba de terorism de inspirație islamică. Trebuie să anchetăm într-un mod aprofundat ce se ascunde exact în spatele acestuia”, a explicat comisarul.

”Un dispozitiv exploziv improvizat”

Informațiile culese în ultimele zile au pus forțele de ordine pe urma unui posibil atac terorist cu un dispozitiv artizanal pregătit de indivizi la Sydney, a remarcat dl Colvin.

“Autoritățile polițienești au avut cunoștință despre informații care sugerau că anumite persoane din Sydney se pregăteau să comită un atentat folosind un dispozitiv exploziv improvizat”, a subliniat el.

 

Articol de Ruslan Szoszyn

Traducerea: Maria Stanciu, Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău