Australia | Cel mai dur centru de detenție pentru imigranți va fi închis

  • 02 Ianuarie 2019 10:53
Australia | Cel mai dur centru de detenție pentru imigranți va fi închis

Guvernul australian anunțat miercuri că va închide două centre de detenție pentru imigranți, transmit agențiile dpa și Xinhua, potrivit Agerpres.

Controversatul centru de înaltă securitate Maribyrnong din Melbourne va fi închis imediat, a anunțat ministrul imigrației, David Coleman într-un comunicat.

Maribyrnong este cel mai dur centru de detenție pentru imigranți din Australia, gardienii recurgând la cătușe și diferite acte de forță mai frecvent decât în alte facilități, a relatat publicația The Age în 2016.

Centrul Blaxland, care face parte din marele centru de detenție Villawood din Sidney, va fi închis cel târziu în mai.

Ministrul Coleman a precizat că numărul sosirilor de ambarcațiuni cu migranți ilegali a scăzut, iar închiderea centrelor arată justețea politicii guvernului privind detenția imigranților în facilități din afara teritoriului australian.

Potrivit guvernului, în Australia se mai află aproximativ 1.250 de persoane în cele opt centre de detenție de înaltă securitate pentru imigranți rămase, față de 10.200 de persoane în 2013.

Circa 1.000 de persoane rămân în centre de detenție din Nauru și din Papua Noua Guinee. Nu există planuri de închidere a acestor centre.

Subiectul se anunță a fi o temă de divergențe în viitoarea campanie pentru scrutinul federal, ce va avea loc în primăvară.

Ministrul Coleman a atacat politica de protecție a frontierelor a laburiștilor, arătând că guvernul precedent 'a fost obligat să deschidă 17 centre de detenție pentru a face față eșecurilor catastrofale ale politicilor sale'.

În schimb, măsurile cabinetului de actual de închidere de centre au adus economii de 500 milioane de dolari australieni (352 milioane de dolari SUA), a adăugat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău