Australia ar putea deveni prima ţară din lume care va elimina cancerul cervical

  • 09 Octombrie 2019 11:32
Australia ar putea deveni prima ţară din lume care va elimina cancerul cervical

Australia ar putea deveni prima ţară din lume care va elimina cancerul cervical.

Cercetătorii de la Universitatea Griffith, din Queensland, au folosit tehnologia de editare a genelor pentru a ataca tumorile canceroase, folosind nanoparticule, la cobai. Profesorul Nigel McMillan, care a condus cercetarea, a afirmat că acesta este primul remediu pentru cancer folosind tehnologia. Cobaii trataţi s-au vindecat în proporţie de 100%, a declarat ABC, crescând speranţele pentru femeile care suferă de cancer cervical.

Dispozitivul de editare genetică, cunoscut ca CRISPR-Cas9, este injectat în sângele pacientului. Ulterior, nanoparticulele caută gena care provoacă cancerul, E7, şi o reduce la jumătate. Când celula se repară cu ADN-ul suplimentar, celula nu mai recunoaşte celulele canceroase şi generează o celulă sănătoasă. Profesorul Nigel McMillan a descris nanoparticulele ca pe o verificare de scriere.

"Este ca şi cum ai adăuga câteva litere în plus într-un cuvânt, astfel încât verificarea nu îl mai recunoaşte. Cancerul are nevoie de această genă pentru a se produce. După editare, cancerul dispare. Am verificat markerii, eventualele inflamaţii sau leziuni, dar erau subiecţii perfect sănătoşi, aşa că suntem foarte încântaţi". McMillan, împreună cu partenerul său de cercetare, Luqman Jabair, au cerut acordarea unui grant pentru a începe testarea pe subiecţi umani în următorii cinci ani. "Mai sunt mulţi paşi de parcurs înainte de a ajunge la etapa clinică, dar cred că am dovedit, într-adevăr, că editarea genetică va fi utilă", a declarat McMillan. Studiul a fost publicat în Molecular Therapy.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chişinău
7 °C
cer fragmentat
Umiditate:56 %
Vint:4,1 m/s
Sat
6 °C
Sun
6 °C
Mon
7 °C
Tue
11 °C
Wed
14 °C

Curs oficial BNM 28 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4479 0.0117
USD 17.7711 -0.0857
RON 4.0440 -0.0018
UAH 0.7243 -0.0011
RUB 0.2704 -0.0023
Arhivă Radio Chișinău