Australia ar putea deveni prima țară din lume care va elimina cancerul cervical

  • 09 Octombrie 2019 11:32
Australia ar putea deveni prima țară din lume care va elimina cancerul cervical

Australia ar putea deveni prima țară din lume care va elimina cancerul cervical.

Cercetătorii de la Universitatea Griffith, din Queensland, au folosit tehnologia de editare a genelor pentru a ataca tumorile canceroase, folosind nanoparticule, la cobai. Profesorul Nigel McMillan, care a condus cercetarea, a afirmat că acesta este primul remediu pentru cancer folosind tehnologia. Cobaii tratați s-au vindecat în proporție de 100%, a declarat ABC, crescând speranțele pentru femeile care suferă de cancer cervical.

Dispozitivul de editare genetică, cunoscut ca CRISPR-Cas9, este injectat în sângele pacientului. Ulterior, nanoparticulele caută gena care provoacă cancerul, E7, și o reduce la jumătate. Când celula se repară cu ADN-ul suplimentar, celula nu mai recunoaște celulele canceroase și generează o celulă sănătoasă. Profesorul Nigel McMillan a descris nanoparticulele ca pe o verificare de scriere.

"Este ca și cum ai adăuga câteva litere în plus într-un cuvânt, astfel încât verificarea nu îl mai recunoaște. Cancerul are nevoie de această genă pentru a se produce. După editare, cancerul dispare. Am verificat markerii, eventualele inflamații sau leziuni, dar erau subiecții perfect sănătoși, așa că suntem foarte încântați". McMillan, împreună cu partenerul său de cercetare, Luqman Jabair, au cerut acordarea unui grant pentru a începe testarea pe subiecți umani în următorii cinci ani. "Mai sunt mulți pași de parcurs înainte de a ajunge la etapa clinică, dar cred că am dovedit, într-adevăr, că editarea genetică va fi utilă", a declarat McMillan. Studiul a fost publicat în Molecular Therapy.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău