Australia ar putea deveni prima ţară din lume care va elimina cancerul cervical

  • 09 Octombrie 11:32
Australia ar putea deveni prima ţară din lume care va elimina cancerul cervical

Australia ar putea deveni prima ţară din lume care va elimina cancerul cervical.

Cercetătorii de la Universitatea Griffith, din Queensland, au folosit tehnologia de editare a genelor pentru a ataca tumorile canceroase, folosind nanoparticule, la cobai. Profesorul Nigel McMillan, care a condus cercetarea, a afirmat că acesta este primul remediu pentru cancer folosind tehnologia. Cobaii trataţi s-au vindecat în proporţie de 100%, a declarat ABC, crescând speranţele pentru femeile care suferă de cancer cervical.

Dispozitivul de editare genetică, cunoscut ca CRISPR-Cas9, este injectat în sângele pacientului. Ulterior, nanoparticulele caută gena care provoacă cancerul, E7, şi o reduce la jumătate. Când celula se repară cu ADN-ul suplimentar, celula nu mai recunoaşte celulele canceroase şi generează o celulă sănătoasă. Profesorul Nigel McMillan a descris nanoparticulele ca pe o verificare de scriere.

"Este ca şi cum ai adăuga câteva litere în plus într-un cuvânt, astfel încât verificarea nu îl mai recunoaşte. Cancerul are nevoie de această genă pentru a se produce. După editare, cancerul dispare. Am verificat markerii, eventualele inflamaţii sau leziuni, dar erau subiecţii perfect sănătoşi, aşa că suntem foarte încântaţi". McMillan, împreună cu partenerul său de cercetare, Luqman Jabair, au cerut acordarea unui grant pentru a începe testarea pe subiecţi umani în următorii cinci ani. "Mai sunt mulţi paşi de parcurs înainte de a ajunge la etapa clinică, dar cred că am dovedit, într-adevăr, că editarea genetică va fi utilă", a declarat McMillan. Studiul a fost publicat în Molecular Therapy.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
13,18 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,1 m/s
Mon
9 °C
Tue
14 °C
Wed
10 °C
Thu
4 °C
Fri
1 °C

Curs oficial BNM 17 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3214 -0.0000
USD 17.5802 -0.0000
RON 4.0546 -0.0000
UAH 0.7255 -0.0000
RUB 0.2745 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău