Australia ar putea ajunge să aibă un exces de doze de vaccin anti-COVID și spune că îl va dona

  • 05 Noiembrie 2020 12:42
Australia ar putea ajunge să aibă un exces de doze de vaccin anti-COVID și spune că îl va dona

Guvernul australian a ajuns la un acord pentru achiziționarea a încă două vaccinuri Covid -19 în curs de dezvoltare, consolidând capacitatea de răspuns a țării la pandemie la 135 de milioane de doze. Țara își propune să înceapă un program de vaccinare în masă în câteva luni.

Premierul Scott Morrison a declarat joi că guvernul va cumpăra 40 de milioane de doze de vaccin de la Novavax NVAX.O și 10 milioane de la Pfizer PFE.N și BioNTech 22UAy.F, relatează Reuters.

Acest lucru se adaugă celor 85 de milioane de doze pe care Australia s-a angajat deja să le cumpere de la AstraZeneca AZN.L și CSL Ltd CSL.AX în cazul în care studiile privind eficiența și siguranța vor da rezultate. Costurile totale ale comenzilor de vaccinuri făcute de guvernul australian au ajuns la 2,3 miliarde de dolari.

Ministrul Sănătății, Greg Hunt, a declarat că vaccinurile Novavax și Pfizer-BioNTech, care vor fi fabricate în Statele Unite și Europa, vor completa produsele AstraZeneca și CSL, care vor fi fabricate în Australia.

"Asta înseamnă că suntem acum într-o poziție foarte puternică, cu un portofoliu cu patru vaccinuri diferite, două proteine, un vector viral și un MRMA" a spus Greg Hunt.

Vaccinurile Pfizer-BioNTech, AstraZeneca și Novavax sunt considerate a fi principalii candidați din cursa mondială pentru a primi aprobarea.

În cazul în care studiile se vor dovedi reușite, Australia se așteaptă să primească primele loturi de vaccin AstraZeneca la începutul anului 2021 și să înceapă campania de vaccinare în masă în martie.

Dacă toate cele patru vaccinuri vin pe piață, Australia și populația sa de 26 de milioane de oameni vor avea un exces de doze, chiar și în cazul în care vaccinurile vor necesita două doze pentru o persoană.

Pentru a nu fi acuzată de naționalism al vaccinurilor, despre care OMS a vorbit des, Australia a declarat că intenționează să doneze orice doză în exces către țările din Insulele Pacificului și s-a angajat să cheltuiască în jur de 525 milioane de dolari SUA pentru a se asigura că națiunile din Pacific și Timorul de Est vor asigura o acoperire completă a imunizării.

Australia a raportat puțin peste 27.600 de cazuri de coronavirus și 907 de decese, mult mai puține decât majoritatea celorlalte țări dezvoltate datorită testelor extinse, urmăririi contactelor și măsurilor de carantină.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău