Australia anunță că va participa la misiunea coordonată de SUA pentru protejarea navelor comerciale în Golful Persic

  • 21 August 2019 12:32
Australia anunță că va participa la misiunea coordonată de SUA pentru protejarea navelor comerciale în Golful Persic

Australia se va alătura Statelor Unite în misiunea internațională pentru protejarea navelor comerciale în Golful Persic, în contextul tensiunilor cu Iranul, a anunțat, miercuri, șeful Guvernului de la Canberra, Scott Morrison, potrivit cotidianului The New York Times, preluat de Mediafax.ro

"Acest comportament destabilizator este o amenințare la adresa intereselor Australiei în regiune", a afirmat premierul australian.

"Guvernul a decis că este în interesul național al Australiei să colaboreze cu partenerii noștri internaționali", a adăugat Morrison, precizând că țara sa va trimite în Orientul Mijlociu un avion de supraveghere maritimă de tip P-8A Poseidon, pentru o misiune cu o durată de o lună, în cursul acestui an, iar o fregată australiană va fi dislocată în ianuarie 2020, pentru de șase luni.

Marea Britanie și Israelul au anunțat că se vor alătura Statelor Unite în misiunea internațională pentru protejarea navelor comerciale în Golful Persic, în contextul tensiunilor cu Iranul. În schimb o serie de state europene, printre care Germania, au respins solicitarea Administrației Donald Trump privind participarea cu unități navale sau aeriene la această misiune.

Sursa:Mediafax.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău