Australia - Acuzații aduse proprietarului unui parc de distracții în urma unui accident în care au murit patru persoane

  • 21 Iulie 2020 10:27
Australia - Acuzații aduse proprietarului unui parc de distracții în urma unui accident în care au murit patru persoane

Proprietarul parcului de distracții Dreamworld din Australia este acuzat de decesul a patru persoane în urma unui accident produs în 2016, informează DPA, preluat de Agerpres.

Ardent Leisure, compania-mamă a Dreamworld, a confirmat că trei acuzații au fost formulate marți împotriva sa la tribunalul din Brisbane în legătură cu tragedia din parcul tematic.

Accidentul s-a petrecut după ce instalația ''Thunder River Rapids'' din parcul situat pe Gold Coast s-a defectat în timpul funcționării, ceea ce a făcut ca două plute să se ciocnească și să se răstoarne. Patru adulți din două familii au murit după ce au rămas prinși dedesubt, în timp ce doi copii care au fost aruncați din plute la momentul impactului au supraviețuit.

Acuzațiile vizează o presupusă nerespectare a măsurilor pentru asigurarea siguranței utilizatorilor și expunerea acestora la riscul de deces sau de răniri grave.

Pedeapsa maximă pentru fiecare infracțiune este de 1,5 milioane de dolari (1 milion de dolari americani).

Acuzațiile împotriva Ardent Leisure vor fi formulate la Curtea Supremă pe data de 29 iulie.

O anchetă desfășurată pentru stabilirea circumstanțelor deceselor, încheiată în februarie, a constatat o serie de defecțiuni în parc, medicul legist descriind măsurile de siguranță și mentenanța echipamentelor drept ''rudimentare, în cel mai bun caz'' și ''înfricoșător de nesofisticate''.

Parcul tematic a fost închis timp de câteva luni după tragedie.

Instalația cu o vechime de 30 de ani a fost demolată.


Potrivit acuzațiilor, Ardent Leisure nu a asigurat menținerea siguranței instalației și structurilor și nu a furnizat instruire, instrucțiuni sau supravegherea necesară pentru a proteja oamenii de riscuri.

Într-un comunicat emis marți, compania a transmis ''cele mai profunde condoleanțe'' familiilor și prietenilor persoanelor decedate și a cerut ''scuze tuturor
oamenilor afectați de această tragedie''.

Tragedia survenită în luna octombrie 2016 a avut loc la una dintre atracțiile parcului, "Thunder River Rapids", care utiliza plute circulare de șase persoane pentru a imita deplasarea pe râurile tumultoase. Patru persoane (doi bărbați și două femei) au fost ucise atunci când două plute s-au ciocnit, una dintre acestea răsturnându-se. Un băiat și o fată, în vârstă de 10, respectiv 12 ani, au supraviețuit.

Deschis în 1981, Dreamworld este vizitat în fiecare an de circa 1,8 milioane de persoane.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău