Australia a raportat 1.607 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus și trece la strategia conviețuirii cu virusul

  • 19 Septembrie 2021 12:09
Australia a raportat 1.607 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus și trece la strategia conviețuirii cu virusul

Australia a raportat duminică 1.607 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, pe măsură ce statele și teritoriile australiene aplică gradual o schimbare de paradigmă trecând de la strategia eșuată a eliminării complete a focarelor la cea a conviețuirii cu virusul, transmite Reuters; potrivit Agerpres.

Statul Victoria, în care trăiește aproximativ un sfert din cei 25 de milioane de australieni, a înregistrat 507 noi cazuri iar premierul său a anunțat că regimul dur de lockdown ce durează de mai multe săptămâni se va încheia odată ce 70% dintre persoanele în vârstă de peste 16 ani vor fi vaccinate, indiferent dacă după atingerea acestui prag al vaccinării vor continua sau nu să se înregistreze noi cazuri de infectare.

Premierul Daniel Andrews a susținut că acest prag de vaccinare ar putea fi atins în jurul datei de 26 octombrie. Aproximativ 43% din populația statului Victoria este vaccinată complet. La nivelul Australiei, procentul celor vaccinați complet este de 46%.

"Vom proceda cu prudență, dar nu este nicio îndoială, ne vom deschide. Nu există alternativă", a declarat Daniel Andrews. "Nu putem suprima virusul în mod peren sau permanent. Lockdown-urile au reprezentat o strategie pentru a câștiga timp pentru a ajunge la 70% - 80% vaccinare", a adăugat el.

Numeroase restricții vor rămâne în aplicare, dar oamenii vor fi liberi să-și părăsească locuințele când vor dori.

Daniel Andrews susține că autoritățile au ca obiectiv atingerea unui procent vaccinal de 80% din totalul populației până la data 2 noiembrie, când se organizează Melbourne Cup, deschizând oportunitatea ca publicul larg să participe la iubitele și celebrele curse de cai australiene.

Planul privind COVID-19 urmează o schemă federală de acțiune ce prevede sfârșitul regimului de lockdown odată ce va fi atinsă o rată de vaccinare de 70% și respectiv redeschiderea treptată a granițelor internaționale după atingerea unui procent de 80%.

Statul New South Wales a adoptat un plan similar. Cel mai populat stat australian a anunțat duminică 1.083 de noi cazuri, în contextul în care a apelat la aceeași strategie de lockdown și vaccinare pentru a lupta împotriva focarelor cu varianta Delta ce au început să apară de la jumătatea lunii iunie.

Autoritățile de la Sydney au ridicat duminică unele restricții cu privire la adunările publice. Procentul celor vaccinați din New South Wales este de aproximativ 52%.

După ce a luptat anul trecut împotriva focarelor de COVID-19 prin lockdown, închideri ale granițelor și măsuri stricte de sănătate publică, Australia a recunoscut în ultimele luni că ar putea să nu reușească să elimine focarele cu varianta Delta.

Conform datelor oficiale, Australia a înregistrat peste 84.000 de cazuri de infectare, dar două treimi dintre acestea s-au produs în cursul acestui an, majoritatea în intervalul din luna iunie și până în prezent. În total, au fost înregistrate 1.162 de decese.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
17,24
Cer fragmentat
Umiditate:51 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău