Australia a lansat o controversată aplicație de monitorizare contra COVID-19

  • 26 Aprilie 2020 13:54
Australia a lansat o controversată aplicație de monitorizare contra COVID-19

Guvernul australian a lansat o aplicație controversată de monitorizare pentru a opri răspândirea coronavirusului și a promis că va legifera protecția vieții private în contextul acesteia, în timp ce autoritățile încearcă să readucă țara și economia pe linia de plutire.

Australia și Noua Zeelandă au reușit să țină sub control focarele de coronavirus înainte de a suprasolicita sistemele de sănătate publică, însă oficialii din ambele țări continuă să fie îngrijorați de riscul unei reizbucniri.

"Câștigăm, dar încă nu am învins!", a declarat ministrul australian al sănătății, Greg Hunt, într-o declarație televizată care anunța lansarea aplicației. Aplicația, bazată pe software-ul TraceTogether din Singapore, folosește semnalul Bluetooth pentru a se conecta atunci când oamenii se apropie unul de celălalt. A fost criticată de grupurile de libertăți civile că ar însemna invazie a vieții private. Datele stocate de aplicație vor permite oficialilor din domeniul sănătății să urmărească persoanele vulnerabile la infecție. 

Sursa: RADOR/Reuters

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău