Australia a impus sancțiuni împotriva Gazprom, Transneft și a altor 12 companii rusești

  • 14 Aprilie 2022 10:01
Australia a impus sancțiuni împotriva Gazprom, Transneft și a altor 12 companii rusești

De asemenea, sunt vizate de sancțiuni Kamaz, PO Sevmaș, Roselektronics Holding, PJSC Rostelekom și RusHidro. Guvernul australian a impus sancțiuni economice împotriva a 14 companii, întreprinderi și organizații rusești, din cauza situației din Ucraina, a anunțat printr-o notă Ministerul australian de Interne, remisă joi, scrie Rador.

Occidentul a impus interdicții asupra investițiilor și restricții pentru Sberbank. Noi sancțiuni antirusești au fost impuse din partea SUA și Marea Britanie. În nota MAE australian se precizează că sancțiunile autonome ale Australiei sunt impuse companiilor din domeniile combustibili și energie Gazprom, Gazprom Neft și Transneft, împotriva producătorului rus de mașini și motoare Kamaz, grupului de companii miniere de diamante Alrosa, Holdingului Ruselectronics, PJSC Rostelekom și RusHidro, United Shipbuilding Corporation JSC, Asociației de producție Sevmaș (parte a United Shipbuilding Corporation), companiei de transport maritim rusesc Sovkomflot, portului maritim comercial Novorossiisk, precum și împotriva companiei de asigurări Sogaz și Centrului de rezervare a tururilor feroviare ale Biroului Național de Turism rus Visit Russia.

Până în prezent, Australia a impus sancțiuni împotriva a peste 500 de cetățeni ruși și belaruși, inclusiv împotriva președinților celor două țări, Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko. Au fost anunțate restricții economice împotriva unor numeroase întreprinderi și organizații importante rusești, inclusiv interzicerea exportului de arme și componente, materii prime și echipamente pentru producția de petrol și gaze, precum și interzicerea importului de energie, arme și componente.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău