Australia: Unii dintre solicitanții de azil care urmează să fie deportați au cancer

  • 08 Februarie 2016 10:26
Australia: Unii dintre solicitanții de azil care urmează să fie deportați au cancer

Unii dintre cei 267 de solicitanți de azil pe care autoritățile din Australia doresc să-i deporteze la un centru pentru imigranți de pe Insula Nauru ca urmare a unei hotărâri judecătorești suferă de cancer și alte boli în fază terminală, a declarat luni un important oficial guvernamental, relatează Agerpres.Înalta Curte de Justiție din Australia a confirmat săptămâna…

Unii dintre cei 267 de solicitanți de azil pe care autoritățile din Australia doresc să-i deporteze la un centru pentru imigranți de pe Insula Nauru ca urmare a unei hotărâri judecătorești suferă de cancer și alte boli în fază terminală, a declarat luni un important oficial guvernamental, relatează Agerpres.

Înalta Curte de Justiție din Australia a confirmat săptămâna trecută dreptul guvernul de a deporta solicitanți de azil pe mica Insulă Nauru din Pacific, situată la aproximativ 3.000 de kilometri nord-est de Australia.

Decizia a atras critici din partea ONU și a stârnit un val de proteste, liderii bisericii oferindu-le adăpost solicitanților de azil.

Centrul pentru imigranți unde autoritățile australiene intenționează să-i ducă pe solicitanții de azil a fost foarte criticat pentru condițiile aspre, existând de asemenea informații referitoare la abuzuri asupra copiilor și agresiuni sexuale.

Unele deportări ar putea începe în câteva zile, însă altele trebuie tratate în mai multe etape în cazul refugiaților care suferă de boli grave, a declarat Michael Pezzullo, secretar de stat în cadrul Ministerului Migrației și Protecției Frontierelor.

'În unele cazuri este vorba despre cancer, despre tot felul de boli grave', a afirmat el în cadrul unei audieri parlamentare.

'Din păcate în unele cazuri, unde este vorba într-adevăr despre boli în fază terminală, bănuiesc că unii dintre ei (refugiații) vor rămâne aici destul de mult timp', a mai spus el.

Refugiații, între care și 37 de copii, au fost aduși în Australia din Nauru pentru tratament medical.

În cadrul politicii de imigrare controversată a Australiei, solicitanții de azil care încearcă să ajungă în țară cu ajutorul ambarcațiunilor sunt interceptați și trimiși în tabere de pe Insulele Nauru sau Manus în Papua Noua Guinee și nu mai pot fi niciodată relocați în Australia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău