Aureliu Ciocoi: Fondul de rezervă al Guvernului este golit

  • 06 August 2021 09:00
Aureliu Ciocoi: Fondul de rezervă al Guvernului este golit

Guvernul condus de Natalia Gavrilița nu preia o situație financiară roz. Premierul interimar Aureliu Ciocoi spune că fondul de rezervă al Guvernului și cel de intervenții sunt goale, iar prioritatea noii echipe guvernamentale ar trebui să fie suplimentarea lor. În ultima sa zi de mandat, premierul interimar a urat succese noului Executiv, menționând că miniștrii Guvernului Gavrilița sunt profesioniști în domeniile lor de activitate, notează IPN.

Aureliu Ciocoi a antenționat membrii noului Executiv că situația financiară pe care o moștenesc este una precară.

„Fondul de rezervă al Guvernului este golit. E pe zero, practic. Este necesar de a suplimenta fondul de rezervă cu o sumă corespunzătoare, ca să poată rezista până la sfârșitul anului curent, să poată face plățile necesare, inclusiv, când e vorba de pagubele provocate de ploi, grindină. Și Fondul de Intervenții este gol, după ce s-au achitat bani pentru cei care au avut de suferit în urma calamităților naturale, dar și plăți pentru medicii care au activat în perioada pandemică”, a spus Aureliu Ciocoi, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

În același timp, Ciocoi o contravice pe Natalia Gavrilița care menționa că un Guvern creat din 13 ministere, și nu 9 așa cum era până acum, nu va necesita cheltuieli suplimentare.

„Funcția de vicepremier pentru Digitalizare n-a existat niciodată în Republica Moldova și are nevoie de aparat administrativ ca să funcționeze. E nevoie de cel puțin 10 funcționari publici, care ar urma să asiste cabinetul vicepremierului. Iată aici avem deja cheltuieli suplimentare, comparativ cu costurile unui Guvern creat din 9 miniștri”, a mai spus Ciocoi.

În ultima sa zi de mandat, Ciocoi a avut doar cuvinte de laudă pentru membrii cabinetului Gavrilița, în special, pentru Nicu Popescu, succesorul său la șefia Ministerului de Externe.

„Am toată încredere în el, este un bun profesionist, un bun cunoscător al relațiilor internaționale și are o rețea extinsă de parteneri și cunoscuți în capitalele europene, ceea ce este un lucru foarte bun pentru Republica Moldova”, a mai spus Ciocoi.

Aureliu Ciocoi spune că nu va rămâne fără job după învestirea noului Executiv, ci va reveni la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și va deține funcția de ambasador cu misiuni speciale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
36,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:1,54 m/s
Sun
31
Mon
33
Tue
34
Wed
33
Thu
31
Arhivă Radio Chișinău