Aureliu Ciocoi: Este necesar ca scrutinul legislativ să se desfășoare în absolută corespundere cu standardele europene

  • 14 Iunie 2021 15:23
Aureliu Ciocoi: Este necesar ca scrutinul legislativ să se desfășoare în absolută corespundere cu standardele europene

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Misiunii internaționale de observare a alegerilor, ENEMO. Șeful Misiunii, Zlatko Vujovic, și-a prezentat echipa, dar și rolul acesteia în Republica Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

Mandatul ENEMO este de a monitoriza alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie și de a asigura integritate și transparență în cadrul acestui proces. În acest scop, Misiunea va delega o echipă formată din 7 experți de bază și 10 observatori pe termen lung, transmite sursa citată.

Observatorii internaționali au relatat despre experiența avută în cadrul celor 5 procese electorale desfășurate în țara noastră în ultimii cinci ani, subliniind problemele tehnice întâlnite, gradul înalt de polarizare a mass-mediei și gestionarea activităților pre și post electorale.

Șeful Guvernului a salutat implicarea reprezentanților misiunii internaționale în monitorizarea alegerilor anticipate din această vară. Aureliu Ciocoi a punctat necesitatea ca acest exercițiu democratic să se desfășoare în mod corect, incluziv, transparent și în absolută corespundere cu standardele europene.

Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO) este o organizație internațională neguvernamentală. Aceasta este formată prin asocierea a 21 de organizații naționale de monitorizare din 17 țări ale Europei de Est și Centrale și Asiei Centrale, inclusiv două state membre ale Uniunii Europene. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,6 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău