Aureliu Ciocoi a vorbit la Geneva despre drepturile omului în regiunea transnistreană

  • 26 Februarie 2020 14:24
Aureliu Ciocoi a vorbit la Geneva despre drepturile omului în regiunea transnistreană

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a solicitat ajutor comunității internaționale pentru crearea unui mecanism eficient de monitorizare a situației drepturilor omului în regiunea transnistreană. El a cerut la Geneva, în cadrul celei de-a 43-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, ca organismele internaționale să intervină ”în soluționarea cazurilor individuale”, potrivit unui comunicat al ministerului.

În discursul său, ministrul s-a referit la câteva persoane care se află în detenție ilegală în stânga Nistrului, între care și liderul Partidului Comuniștilor din regiunea transnsitreană, Oleg Horjan, oponent al actualei administrații de la Tiraspol; un fost șef al administrației de stat a orașului Camenca, Petru Mustea; o pensionară din raionul Slobozia, Tatiana Belova, care a fost arestată pentru că l-ar fi defăimat pe așa-zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Acesta nu s-a referit, însă, la tânărul Alexandru Rjavitin, care a fugit din armata transnistreană, dar a fost ulterior reținut de autoritățile separatiste în stânga Nistrului și s-ar afla, în prezent, din nou înrolat în cadrul structurilor paramilitare ale Tiraspolului.

La Geneva, Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu omologul său rus, Serghei Lavrov, cu care a discutat "mai multe subiecte actuale de pe agenda relațiilor bilaterale", după cum mai informează Ministerul de Externe.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău