Aureliu Ciocoi a avut o întâlnire cu Misiunea de observatori a Parlamentului European

  • 09 Iulie 16:47
Aureliu Ciocoi a avut o întâlnire cu Misiunea de observatori a Parlamentului European

În după-amiaza zilei de astăzi, prim-ministrul interimar al Republicii Moldova a primit în vizită la Guvern membrii misiunii Parlamentului European pentru observarea alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova, condusă de David McAllister - Președintele Comisiei Afaceri Externe a Parlamentului European. La întrevedere au participat și deputații Parlamentului European Viola Von Cramon-Taubadel și Cristian-Vasile Terheș, fiind însoțiți de Ambasadorul Peter Michalko - Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău.

Discuțiile s-au axat în mod prioritar pe pregătirea pentru alegerile parlamentare anticipate care vor avea loc în mai puțin de 48 de ore. Șeful Guvernului a declarat că instituțiile statului au depus tot efortul pentru ca scrutinul să poată fi desfășurat în deplină conformitate cu standardele democratice, iar fiecare cetățean să aibă posibilitatea de a vota, indiferent de punctul de pe hartă în care se află, se arată în comunicat.

„Statul trebuie să asigure dreptul la vot pentru toți cetățenii, indiferent de locul de trai pe teritoriul Republicii Moldova, sau dincolo de hotarele țării. Sper că imediat după alegeri Republica Moldova va relua rapid calea modernizării și va face pași concreți în implementarea reformelor necesare țării”, a subliniat Aureliu Ciocoi.

Oficialii europeni acreditați pentru monitorizarea scrutinului din 11 iulie, și-au enunțat încrederea că exercițiul electoral va fi unul transparent, corect și echitabil.

Premierul în exercițiu a transmis recunoștința reprezentanților Parlamentului European pentru susținerea acordată țării noastre de-a lungul timpului de către statele și instituțiile europene, mai ales în perioada pandemiei.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
18,24
Cer fragmentat
Umiditate:82 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
12
Tue
12
Wed
9
Thu
8

Curs oficial BNM 18 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7694 -0.0000
USD 17.6521 -0.0000
RON 4.1969 -0.0000
UAH 0.6611 -0.0000
RUB 0.2435 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău