Aurelian Temișan și Ilinca Avram prezintă prima seară a Festivalului Cerbul de Aur

  • 21 August 2018 17:49
Aurelian Temișan și Ilinca Avram prezintă prima seară a Festivalului Cerbul de Aur

Prima seară a Festivalului Cerbul de Aur îi aduce alături pe Ilinca Avram, prezentatoarea matinalului de la TVR Moldova și Aurelian Temișan. Ea blondă, el brunet, ea moldoveancă din Basarabia, el oltean de la Craiova, ea firavă și delicată, el înalt și puternic. Amândoi, însă, artiști obișnuiți cu scena și publicul. Ilinca și Aurelian sunt cei doi prezentatori ai spectacolului ce deschide ediția aniversară Cerbul de Aur 2018.

„De la ultima ediție a Cerbului din 2009, pe care de altfel am prezentat-o, iată-ne în 2018, la ediția jubiliară. Către cine va pleca Cerbul? Va rămâne undeva în România, va pleca în Europa sau într-un alt colț al lumii? Nu știm. Știm doar că, în perioada 29 august – 2 septembrie, ne vedem în Piața Sfatului, la Cerbul de Aur”, ne anunță Aurelian. „Pe 29 vă dau întâlnire direct de pe scenă pentru că voi fi la cârma prezentărilor. Așadar, ne vedem pe scenă, la seara de deschidere a Cerbului!”.

Om de televiziune, dar pasionată și de muzică, Ilinca debutează pe scena din Piața Sfatului la brațul lui Aurelian Temișan, aflat la a doua experiență ca prezentator al prestigiosului Festival.

„Este o onoare pentru mine să dau start evenimentului anului din Piața Sfatului, alături de Aurelian Temișan. Este un eveniment istoric ce marchează 50 de ani de la prima editie, dar și Centenarul Marii Uniri”, spune Ilinca. „Este și o mare responsabilitate, având în vedere că doar două basarabence au mai prezentat Cerbul de Aur, acestea fiind marea actriță Stela Popescu și inegalabila Anastasia Lazariuc. Va fi o seara memorabilă pentru mine! Vă așteptăm cu drag în data de 29 august la Brașov, la un spectacol de gală! Ne vedem acolo!”, încheie Ilinca.

Ediția aniversară debutează pe 29 august, cu o seară de gală dedicată artiștilor care au marcat evenimentul de la Brașov, primul și cel mai mare Festival Internațional de interpretare din România. Prima seară este o sărbătoare a laureaților Festivalului, de la Luminița Dobrescu, primul artist român care a câștigat Marele Trofeu, la Paula Seling, Corina Chiriac sau Răzvan Krivach.

Pe 29 august, publicul din Piața Sfatului și telespectatorii TVR se vor reîntâlni cu piesele rămase în memoria Festivalului, organizatorii pregătind un potpuriu cu melodiile care le-au adus artiștilor premii la Festival: „Say something”, „Dau viața mea pentru o iubire”, „Cerul”, „Of, inimioară”, „Spune-mi”, „Inimă, nu fi de piatră”, „Je t’aime”, „Noapte caldă” șamd.

În prima seară vor susține recitaluri: Gigliola Cinquetti - câștigătoare marelui Trofeu Eurovision Song Contest 1964 și invitată la a doua ediție a Cerbului de Aur, în anul 1969, Andra - laureată a ediției din 2005, interpretul de fado Paulo Braganza și trupa The Humans.

Anul acesta, la jumătate de veac de la prima ediție a Cerbului de Aur, pe scena Festivalului vor susține recitaluri Andra, Delia, Horia Brenciu, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, James Blunt, Amy Macdonald, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton și vedeta Galei, Nicole Scherzinger.

Secțiunea concurs a Festivalului, va avea 18 protagoniști. Artiști din 15 țări vor încerca să obțină Marele Trofeu al Festivalului Cerbul de Aur sau unul dintre celelalte premii.

Desfășurat în perioada 29 august – 2 septembrie, în Piața Sfatului din Brașov, în anul Centenarului României și semicentenarului Cerbului de Aur, festivalul va avea un format special, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului, spectacolul România Centenar și evenimente adiacente.

Biletele pentru Festival sunt disponibile pe site-ul Eventim și în rețeaua partenerilor săi: Orange, Vodafone, Telekom, Carrefour, benzinăriile OMV, librăriile Cărturești, Diverta și Humanitas.

Evenimentul va fi transmis în direct și în exclusivitate la TVR 1 și TVR Moldova.

Despre Aurelin Temișan
Și-a făcut intrarea pe scena artistică în cadrul Festivalului Național Mamaia, în 1989. Ulterior a obținut numeroase premii la festivaluri de muzică naționale și internaționale.
Are peste 100 de piese românești în repertoriul propriu. A cochetat cu filmul apărând în „A doua cădere a Constantinopolului", în regia lui Mircea Mureșan, și într-o serie de scurtmetraje. Charisma, inteligența, spontaneitatea, harul actoricesc l-au recomandat unor roluri în seriale de televiziune precum „Clanul Sprânceană” și „Secretul Mariei”.
A jucat în două musical-uri - „Chicago” - care a făcut senzație pe scena Naționalului bucureștean – și în „Mamma mia”, pe scena Sălii Palatului.
Și-a „împrumutat” vocea unor personaje celebre, precum Șobolanul Git, din filmul „Ratatouille” (2007) - în original vocea aparținându-i lui Jake Steinfeld, sau Lordul Macintosh în filmul „Neînfricată” (2012) - vocea în original îi aparține lui Craig Ferguson.

Despre Ilinca Avram
Este unul dintre „Matinalii” de la TVR Moldova, dar prima întâlnire cu televiziunea a avut-o încă de la 6 ani. Absolventă a Colegiului de Muzică Ștefan Neaga, secția dirijor coral, Ilinca a cochetat câțiva ani cu Turismul urmând cursurile Academiei de Studii Economice din Chișinău, pentru ca, apoi să aleagă lumea fascinantă a camerei de luat vederi. A lucrat atât în spatele camerelor - pe platourile de filmare ale unor producții Hallmark (“A winter Prince”), Discovery (“Harley and the Davidsons”), 24TL Production (“Contract to kill”, “End of a Gun”, “Killing Salazar”, “Vlad – The Impaler”), cât și în fața lor ca jurnalist, reporter și prezentator TV la televiziuni din Republica Moldova.
Nici lumea modei nu e străină de numele Ilincăi, în 2013 prezentatoare TVR Moldova și-a fondat și a lansat propria colecție de haine.
Energică și plină de pasiune, Ilinca a prezentat festivaluri și evenimete, a organizat DORfest - Festivalul Nordului, ediția a II-a, dar alucrat și ca a lucrat ca PR. Printre pasiunele sale se numără lectura, călătoriile, tricotatul și yoga.

Despre Festivalul Internațional Cerbul de Aur:
Festivalul Internațional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 și a avut 17 ediții, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internațional de muzicã organizat în România  și, în mod tradițional, la Brașov.
De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariții sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow și mulți alții.
Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci și unul național, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori și telespectatori din întreaga țară.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,31
Ploaie ușoară
Umiditate:72 %
Vint:3,13 m/s
Sun
7
Mon
6
Tue
7
Wed
8
Thu
9

Curs oficial BNM 24 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3153 -0.0000
USD 17.4523 -0.0000
RON 4.1064 -0.0000
UAH 0.6640 -0.0000
RUB 0.2454 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău