Aur, argint și bronz pentru canotorii din Rep. Moldova la campionatele mondiale de juniori și tineret din Italia

  • 09 Iulie 2023 14:40
Aur, argint și bronz pentru canotorii din Rep. Moldova la campionatele mondiale de juniori și tineret din Italia

Sportivii din Rep. Moldova au cucerit trei medalii (aur, argint și bronz) duminică, 9 iulie 2023, la campionatele mondiale de juniori și tineret la canoe sprint care se desfășoară la Auronzo, Italia.

În proba de canoe dublu mixt la 500 metri (U23), Mihai Chihaia și Maria Olărașu au cucerit aurul mondial într-o dispută cu echipe din Uzbekistan și Spania.

Pentru Maria Olărașu aceasta este a treia medalie la competiția din Italia după aurul cucerit împreună cu Daniela Cociu la 500 metri și bronzul individual pe aceeași distanță.

De asemenea la tineret, Elena Glizan a obținut medalia de argint în cursa de canoe pe distanța de 5000 metri, fiind întrecută doar de Rufina Iskakova din Kazahstan. Sportiva din Rep. Moldova obținuse anterior și un loc 3 în proba de 1000 metri.

În concursul de juniori, Mihai Culceac și-a trecut în palmares al doilea bronz reușind să urce pe podium la 500 metri individual după ce obținuse aceeași poziție la canoe dublu pe distanța de 1000 metri alături de Stanislav Banaru.

Cu un total de 5 medalii (2 de aur, 1 de argint și 2 de bronz) Rep. Moldova se situează pe locul 4 în clasamentul pe medalii la tineret, fiind depășită de Ungaria, Spania și Germania.

Iar la total, incluzând și cele două medalii de bronz ale juniorilor, canotorii din Rep. Moldova se situează pe poziția a 8-a.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău