AUR a sesizat CEC după ce forțele separatiste au interzis accesul autocarului formațiunii în regiunea transnistreană

  • 22 Iunie 2021 11:12
AUR a sesizat CEC după ce forțele separatiste au interzis accesul autocarului formațiunii în regiunea transnistreană

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a sesizat Comisia Electorală Centrală cu privire la incidentul care a avut loc luni, 21 iunie, la punctul de trecere ilegal din orașul Râbnița, când milițienii separatiști au împiedicat deplasarea autocarului AUR, punând în fața mijlocului de transport o bandă cu țepi.

În documentul emis CEC-ului, AUR cere autorității electorale intervenția pe marginea acestui caz, precum și implicarea pentru a preveni astfel de incidente grave care periclitează desfășurarea campaniei electorale.

„Acest incident reprezintă o încălcare flagrantă a legii or, în condițiile în care Comisia Electorală Centrală a decis deschiderea a 41 de secții de vot pentru alegătorii din regiunea transnistreană, aceștia trebuie să aibă dreptul să fie informați cu privire la candidații electorali și programele lor electorale. În caz contrar, acești alegători sunt privați de dreptul a de cunoaște cu cine votează și sunt ostaticii unui regim autoritar, nedemocratic și ilegal”, se arată în sesizarea depusă de Alianța pentru Unirea Românilor.

Amintim că la data de 21 iunie 2021, membrii și simpatizanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au mers la așa-numitul punct de control transnistrean care desparte orașele Rezina de Râbnița pentru a informa alegătorii din estul Republicii Moldova, conform legislației în vigoare, despre programul electoral al formațiunii în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. La fața locului, autocarul, care avea inscripționat simbolul electoral al partidului, i s-a interzis înaintarea, iar în fața mijlocului de transport, separatiștii au întins o bandă cu țepi pentru a împiedica deplasarea.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău