AUR a lansat un apel către actuala guvernare de la Chișinău pentru a soluționa cazul lui George Simion

  • 01 Octombrie 2021 15:06
AUR a lansat un apel către actuala guvernare de la Chișinău pentru a soluționa cazul lui George Simion

Alianța pentru Unirea Românilor (Republica Moldova) amintește că astăzi se împlinesc trei ani de când copreședintele formațiunii, George Simion, a fost expulzat și a primit interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova. În acest context, AUR a lansat un apel către actuala guvernare de la Chișinău pentru a soluționa cazul lui George Simion, care este deputat în Parlamentul României, și a-i permite acestuia să vină în Republica Moldova. În caz contrar, reprezentanții AUR pun că ar putea ieși în stradă pentru a cere anularea interdicției pe care o consideră ilegală, a declarat liderul AUR din R.Moldova, Vlad Bilețchi, într-o conferință de presă.

Ultima dată, George Simion a încercat să intre în Republica Moldova în luna martie a acestui an, dorind să participe la funeraliile scriitorului Nicolae Dabija, însă nu i-a fost permis accesul.

Atunci, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că nu are atribuții în soluționarea acestui caz și că singura soluție legală de anulare a interdicției este printr-o hotărâre judecătorească.

George Simion a fost expulzat din Republica Moldova în 2018 și declarat indezirabil pe o perioadă de 5 ani, până în 2023.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău