Audiere cu ușile închise în Parlament a raportului Comisiei de anchetă privind imixtiunea în politica internă a R.Moldova a Ludmilei Kozlowska

  • 16 Noiembrie 2018 10:30
Audiere cu ușile închise în Parlament a raportului Comisiei de anchetă privind imixtiunea în politica internă a R.Moldova a Ludmilei Kozlowska

Parlamentul audiază astăzi raportul Comisiei de anchetă privind elucidarea circumstanțelor de imixtiune în politica internă a Republicii Moldova a Fundației poloneze „Dialog Deschis”. O parte a ședinței va fi închisă, având în vedere informațiile confidențiale din raport, a anunțat șeful Legislativului, Andrian Candu.

Amintim că această comisie a fost creată la inițiativa deputaților PDM care susțin că fundația poloneză condusă de activista de origine ucraineană Ludmila Kozlowska ar fi finanțat ilegal sau ar fi acordat beneficii Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei Demnitate și Adevăr.

Liderii celor două partide de opoziție, Maia Sandu și Andrei Năstase, au negat acuzațiile și au cerut ca audierile din cadrul Comisiei să aibă loc într-o ședință publică.  Totodată, liderii celor două formațiuni susțin că această comisie nu are competențe pentru a organiza audierile respective.

Din comisia de anchetă fac parte doar deputați din rândul majorității parlamentare și parlamentari socialiști, celelalte grupuri refuzând să participe la activitatea acesteia.

Președintele Comisiei, deputatul PDM Igor Vremea a declarat că există informații care denotă implicarea în viața politică din Republicii Moldova a Fundației poloneze.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău