Audit public al Curții de Conturi privind reparația Președinției după ce au fost semnalate mai multe încălcări ale legislației

  • 07 Februarie 2019 15:08
Audit public al Curții de Conturi privind reparația Președinției după ce au fost semnalate mai multe încălcări ale legislației

Curtea de Conturi urmează să efectueze o misiune de audit public a proiectului de asistență tehnică privind reconstrucția clădirii președinției, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi de Parlament.

Proiectul a fost inițiat de deputați comuniști care susțin că realizarea asistenței s-a petrecut cu încălcarea gravă a legislației prin lipsa transparenței la executarea lucrărilor. De asemenea, întreprinderile pentru executarea lucrărilor ar fi fost selectate fără licitație, lista lucrărilor nu ar corespunde devizului de cheltuieli, lipsesc actele de predare primire a lucrărilor și alte încălcări.

Amintim că clădirea Președinției, distrusă în urma protestelor din aprilie 2009, a fost renovată anul curent din banii, conform informațiilor oferite de președinție, alocați de Turcia. Clădirea a fost inaugurată în luna octombrie, cu ocazia vizitei președintelui acestei țări, Recep Tayyip Erdogan. Presa de investigație a atras însă atenția la lipsa de transparență în privința banilor utilizați pentru aceste lucrări.

Întreținerea clădirii renovate a președinției va costa 10 milioane de lei în anul 2019.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău