AUDIO | La Chișinău va avea loc Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, sub înaltul patronaj al președinților de pe ambele maluri ale Prutului

  • 30 August 16:38
0%
00:00:00
00:00:00

La Chișinău va avea loc Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, ediția a IX-a, cu un program impresionant și valoros de evenimente reunite în jurul idealurilor lumii libere sub genericul CONEXIUNI EUROPENE. Reuniunea teatrelor va avea loc sub înaltul patronaj al președinților Maia Sandu și Klaus Iohannis, în perioada 10-22 septembrie 2024.

Potrivit organizatorilor, vor avea loc 46 de evenimente culturale dintre care:

  • 26 de spectacole în sală și aer liber;
  • 8 audiții ale spectacolelor radiofonice;
  • 6 premiere;
  • 10 conferințe, lansări de carte, întâlniri cu intelectuali, creatori și oameni de cultură.

Reuniunea Teatrelor Naționale Românești este încă un pod peste Prut, care ne apropie și mai mult, este un moment în care celebrăm relația tot mai strânsă dintre Chișinău și București, inclusiv în această zi importantă pentru toți românii care sărbătoresc 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Pe lângă faptul că este principalul partener politic și economic, România este cel mai puternic avocat al nostru în Uniunea Europeană și în procesul de asigurare a păcii și bunăstării la noi acasă” a scris, cu acest prilej, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Reuniunea Teatrelor Naționale Românești este un eveniment „care marchează comuniunea de istorie, limbă, cultură și aspirații europene dintre România și Republica Moldova”, se menționează în comunicatul de presă de pe site-ul Președintelui României, Klaus Iohannis.

Pentru al patrulea an consecutiv, Președinta Republicii Moldova, Doamna Maia Sandu, de comun acord cu Președintele României, Domnul Klaus Iohannis, au acordat Înaltul Patronaj Prezidențial Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, care se va desfășura în acest an, în perioada 10-22 septembrie, la Chișinău.

Programul evenimentelor culturale poate fi consultat la aici.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
16
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău