Audieri privind Fundația „Open Dialog” | Ar exista mai multe ONG-uri din străinătate care ar fi desfășurat activități ce ar putea fi neconforme cu legislația

  • 02 Noiembrie 2018 13:52
Audieri privind Fundația „Open Dialog” | Ar exista mai multe ONG-uri din străinătate care ar fi desfășurat activități ce ar putea fi neconforme cu legislația

Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea Fundației ”Open Dialog” în Republica Moldova a constatat astăzi, în cadrul unor audieri cu ușile închise, că ar exista mai multe ONG-uri din străinătate care ar fi desfășurat activități ce ar putea fi neconforme cu legile moldovenești și ar putea reprezenta imixtiune în politica internă a Republicii Moldova.

De asemenea, se vorbește despre ”elemente ce țin de finanțări ilegale ale unor organizații politice și ale unor politicieni”, într-un comunicat emis de Parlament. Se mai precizează că astăzi au fost audiați reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Serviciului de Informații și Securitate, Procuraturii Generale și Comisiei Electorale Centrale, iar Procuratura Generală a prezentat informații în scris.

Anterior, președinta PAS, Maia Sandu, a anunțat că a oferit în scris explicații Comisiei de anchetă, în care a reiterat faptul că partidul său nu a fost finanțat de Fundația ”Dialog deschis”. Ea a catalogat inițierea acestei anchete parlamentare drept atac asupra opoziției.

Menționăm că Ludmila Kozlowska a declarat aseară, în cadrul unei emisiuni la TV 8, că organizația pe care o conduce depune eforturi în prezent pentru a introduce numele liderului PDM, Vladimir Plahotniuc, pe o listă similară cu așa-numita Listă Magnițki, pentru că el s-ar face vinovat de grave acte de corupție, de nerespectarea drepturilor omului și de existența deținuților politici în Republica Moldova.

Comisia de anchetă a fost constituită la 4 octombrie, la inițiativa PDM. Ludmila Kozlowska este o controversată activistă civică de origine ucraineană. În august, ea a fost expulzată din Polonia, fiind acuzată de complicitate cu serviciile rusești de informații.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău