Audieri parlamentare privind situația de la Chișinău Arena

  • 11 Februarie 2021 10:51
Audieri parlamentare privind situația de la Chișinău Arena

Reprezentanții Procuraturii Generale și ai Ministerului Economiei și Infrastructurii vor fi chemați la audieri în Parlament privind situația de la Arena Națională (Chișinău Arena). Cu un demers în acest sens a venit deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, transmite IPN.

Parlamentarul a declarat că terenurile sunt gajate și regajate, iar obiectul nu este dat în exploatare. „Cine cui e dator, a cui e această Arenă? Ce se întâmplă acolo? Care sunt angajamentele statului? Noi nu cunoaștem nimic”, a menționat Alexandru Slusari în debutul ședinței de joi, 11 februarie.

„Insistăm pe invitarea Ministerului Economiei să elucideze circumstanțele vizavi de construcția acestei Arene. Și să invităm Procuratura Generală, să ne spună dacă este instrumentat dosar penal pe tot ce s-a întâmplat acolo”, a mai spus Slusari.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp, a precizat că a făcut anterior mai multe interpelări, în răspunsul la care Procuratura confirmă că sunt pornite anumite proceduri. Însă a trecut ceva timp și la ultimele interpelări răspunsuri nu sunt. Potrivit lui, la audieri ar trebui să se prezinte și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Audierile au fost stabilite pentru săptămâna viitoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău