Au spart conturi electronice și au obținut ilegal cinci milioane de lei

  • 14 Februarie 2020 10:32
Au spart conturi electronice și au obținut ilegal cinci milioane de lei

Un tânăr de 19 ani și un adult de aproape 50 de ani, din Chișinău, sunt cercetați penal pentru spargerea neautorizată a cutiilor poștale electronice și a conturilor din rețelele de socializare. Timp de patru ani, aceștia au reușit să obțină ilegal cinci milioane de lei.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează într-un comunicat de presă, citat de IPN, că bănuiții transmiteau mai întâi victimelor o adresă electronică în cutia poștală sau pe contul rețelei de socializare. După accesarea de către victime a adresei primite, bănuiții le aflau  datele de intrare în cont, secretele comerciale, datele bancare. Totodată, intrau în posesia imaginilor personale ale acestora.

Oamenii legii au constatat că bănuiții primeau comenzile prin intermediul forumurilor închise și website-urilor specializate. Pentru spargerea cutiei poștale ,,Gmail”, aceștia încasau 50 de mii ruble rusești, echivalentul a aproape 14 mii de lei. Pentru spargerea rețelei de socializare „Odnoklasniki” – aproape trei mii de lei. Comanditarii le trimiteau banii prin intermediul sistemelor de plăți online.

Cauza penală a fost inițiată de PPCOCS ca urmare a unei plângeri depuse de un administrator al unei companii din Rusia, care ar fi devenit victima unui atac din partea bănuiților.

Aceștia riscă de la patru la nouă ani de pușcărie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău