Au rămas zile numărate până la termenul de achitare a primei rate a impozitului pe bunurile imobiliare

  • 13 August 2018 15:38
Au rămas zile numărate până la termenul de achitare a primei rate a impozitului pe bunurile imobiliare

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) atenționează că au mai rămas două zile până la termenul limită, prevăzut de legislația în vigoare, în care contribuabilii pot achita prima rată a impozitului pe bunurile imobiliare și a impozitului funciar, aferent perioadei fiscale a anului 2018, informează MOLDPRES.

Fiscul mai menționează că, în cazul în care impozitele respective nu vor fi achitate în termenul prevăzut, pentru fiecare zi de întârziere se va aplica majorarea de întârziere. Aceste prevederi nu se extind asupra persoanelor care, pentru a beneficia de reducere, au achitat impozitul integral până la data de 2 iulie 2018.

Circa 70 la sută din contribuabili au achitat până la 2 iulie impozitul pe bunurile imobiliare, beneficiind de 15% reducere. SFS a acumulat 338,7 milioane de lei la Bugetul Public Național din impozitul pe bunurile imobiliare, depășind acumulările perioadei similare a anului precedent cu 23,2 milioane de lei sau cu 7,4 la sută.

Contribuabilii care nu au profitat de dreptul de 15 la sută reducere urmează să achite impozitul pentru bunurile imobiliare și/sau impozitul funciar în părți egale, nu mai târziu de 15 august și 15 octombrie, anul curent. Întârzierile de plată se penalizează cu 0,0329 % din suma impozitului pe bunurile imobiliare neachitat, pentru fiecare zi de întârziere.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău