Au mai rămas zile numărate până la termenul-limită de achitare a impozitelor imobiliare

  • 08 Octombrie 2019 13:42
Au mai rămas zile numărate până la termenul-limită de achitare a impozitelor imobiliare

Proprietarii de bunuri imobiliare mai au la dispoziție o săptămână pentru a achita cea de-a doua parte a impozitului pentru imobile.

Termenul limită în acest sens expiră la 15 octombrie, transmite MOLDPRES.

Cei care nu vor achita impozitul în termenii stabiliți, riscă să li se aplice majorare de întârziere, pentru fiecare zi de întârziere, pentru perioada care începe după scadența impozitului și care se încheie în ziua plății efective inclusiv. Astfel, majorarea de întârziere pentru anul 2019 este stabilită în mărime de 0,0329% per zi.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, 80% dintre proprietarii de bunuri imobiliare au achitat impozitul imobiliar și cel funciar până la data de 30 iunie 2019, beneficiind de reducerea de 15% din suma totală a impozitului. Ca rezultat, circa 400 milioane de lei au fost acumulați la bugetul public național.

Conform Codului fiscal, impozitul pe bunurile imobiliare se achită în bugetul unității administrativ-teritoriale, conform locului de amplasare a bunului imobiliar, în două părți egale, până la data de 15 august și, respectiv, 15 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău