Au fost recuperate cadavrele a 19 dintre cei 28 de oameni dispăruți pe Dunăre, după accidentul naval din Budapesta

  • 07 Iunie 2019 14:55
Au fost recuperate cadavrele a 19 dintre cei 28 de oameni dispăruți pe Dunăre, după accidentul naval din Budapesta

Poliția ungară a anunțat, vineri, că au fost găsite cadavrele majorității celor 28 de victime ale accidentului naval din Budapesta, după o amplă operațiune de căutare în amontele și în avalul Dunării, în care au fost implicate unități navale, aeriene și terestre, informează Reuters, citat de rador.

Ambarcațiunea de agrement 'The Mermaid', la bordul căreia se aflau 33 de turiști sud-coreeni și doi membri ungari ai echipajului, a naufragiat și s-a scufundat pe 29 mai, după ce a fost lovită de o navă de croazieră, în timp ce ambele vase treceau pe sub un pod din centrul Budapestei.

Șapte coreeni au fost salvați și 19 cadavre au fost recuperate până acum, după cel mai grav accident din ultimii mai bine de 50 de ani, produs pe cel mai mare fluviu din Europa. Printre cei încă dispăruți, prezumtiv decedați, se numără căpitanul ungar al ambarcațiunii și un copil sud-coreean.

Operațiunea de căutare, la care au participat și scafandri ungari și sud-coreeni, a fost îngreunată de nivelul mare al apei și de curenții puternici ai fluviului. 

Sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău