Au fost modificate criteriile pentru definirea statutului întreprinderilor micro, mici și mijlocii

  • 02 Decembrie 2022 12:44
Au fost modificate criteriile pentru definirea statutului întreprinderilor micro, mici și mijlocii

Modificările legislative privind ajustarea valorilor care servesc drept criterii pentru definirea statutului întreprinderilor micro, mici și mijlocii au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, în urma modificărilor, numărul firmelor înregistrate în calitate de întreprinderi mici și mijlocii va crește cu cel puțin 805 companii. Astfel, acestea vor putea beneficia de oportunități suplimentare de susținere din partea statului, dar și la nivel internațional, scrie sursa citată.

Modificările prevăd dublarea pragurilor cifrei de afaceri pentru atribuirea statutului de întreprindere micro, mică și mijlocie. Astfel, întreprindere micro va fi considerată firma care realizează o cifră anuală de afaceri de până la 18 milioane de lei (aproximativ 900 de mii de euro) sau deține active totale de până la 18 mln de lei. În legislația în vigoare acest plafon este de 9 mln de lei. Întreprinderile mici vor fi cele care realizează o cifră anuală de afaceri de până la 50 mln de lei sau dețin active de până la 50 mln de lei, în loc de 25 mln de lei, cum este în prezent. Respectiv, pentru întreprinderile mijlocii aceste cifre ar urma să crească de la 50 mln până la 100 mln de lei.

De asemenea, vor fi eliminate limitele de jos ale numărului salariaților pentru clasificarea întreprinderilor mici și mijlocii.

Legea intră în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
-0,04
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:3,09 m/s
Sat
0
Sun
-2
Mon
-2
Tue
-2
Wed
-2
Arhivă Radio Chișinău