Au fost desemnați pedagogii anului
-
23 Mai 2019 13:28
Cel mai bun educator al anului de studiu 2018-2019, în municipiul Chișinău, a devenit Diana Tomșa, de la grădinița numărul 210. Învățătorul anului a fost desemnată Viorica Stanciu, de la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, iar pedagogul anului este Anton Dorofeev, profesor la Liceul Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc”. Premiile au fost acordate, astăzi, în cadrul unei gale organizate de către Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, transmite IPN.
Învățătorul anului a fost desemnată Viorica Stanciu, de la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, iar pedagogul anului este Anton Dorofeev, profesor la Liceul Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc”. Premiile au fost acordate, astăzi, în cadrul unei gale organizate de către Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, transmite IPN.
Premiile au fost acordate, astăzi, în cadrul unei gale organizate de către Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, transmite IPN.
Educatorul anului, Diana Tomșa, a spus că astăzi nu regretă nicio clipă meseria pe care a îmbrățișat-o, deși când a pornit pe această cale a avut puțină frică. Educatoarea a menționat că este mândră de faptul că educă de mici copiii, le este ca a doua mamă.
Învățătorul anului, Viorica Stanciu, a spus că se dedică copiilor în numele viitorului. În fiecare zi, fiind prima învățătoare, învață elevii să devină oameni mari și să fie mândri de ceea ce sunt. Învățătoarea menționează că prin muncă și răbdare a ajuns acolo unde este astăzi.
Pedagogul anului, Anton Dorofeev, a menționat că a devenit profesor în numele viitorului și tot în numele viitorului le dăruiește zilnic elevilor săi slava cărților. Un profesor veghează asupra viitorului, care fără profesori nu înseamnă nimic.
Șefa Direcției generale, educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, Rodica Guțu, a spus că prin organizarea acestui concurs s-a dorit să fie apreciată munca cadrelor didactică și să fie stimulată această activitate. Rodica Guțu a mai spus că meseria de pedagog este o vocație, care trebuie apreciată la justa valoare.
La concurs au participat 13 cadre didactice. Trei s-au ales cu diplome de laureat, iar ceilalți s-au poziționat pe locurile doi și trei ale celor trei categorii.