Au fost desemnați câștigătorii concursurilor de proiecte privind profilaxia și prevenirea tuberculozei

  • 27 Aprilie 2023 10:10
Au fost desemnați câștigătorii concursurilor de proiecte privind profilaxia și prevenirea tuberculozei

Comisia specializată de selectare și evaluare a proiectelor finanțate din mijloacele fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină a desemnat marți, 25 aprilie, câștigătorii concursurilor de proiecte cu privire la prevenirea tuberculozei (TB), transmite CNAM.

Astfel, trei asociații obștești vor implementa până la finele anului curent proiecte ce vor cuprinde în total 1850 de beneficiari din opt raioane ale țării. Este vorba despre următoarele organizații nonguvernamentale:

1. Asociația Obștească „Speranța Terrei”, care a depus proiectul „Profilaxie și prevenire a riscurilor de îmbolnăvire de tuberculoză în raioanele Ialoveni, Ungheni și Glodeni”. Scopul proiectului este asigurarea unei depistări eficiente a tuberculozei prin efectuarea screeningului pentru 450 de beneficiari din localitățile respective.
2. Asociația Obștească „AFI” a prezentat proiectul „Depistarea tuberculozei în rândul populației-cheie afectate în raioanele Dubăsari, Ștefan Vodă și Căușeni”. Obiectivele principale ale acestuia țin de acoperirea cu servicii de screening TB a 800 de persoane din grupul de risc sporit de îmbolnăvire cu tuberculoză, însoțirea persoanelor pentru a primi servicii medicale și includerea în tratament a cazurilor confirmate de TB.
3. Asociația Națională a Bolnavilor de Tuberculoză din Republica Moldova „SMIT” a înaintat proiectul „Profilaxia în rândul populației-cheie vulnerabile la TB și cu acces redus la servicii medicale în raioanele Dondușeni și Briceni”. Acesta va cuprinde 600 de beneficiari.

Valoarea totală a proiectelor este de circa 1 milion 369 mii de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:2,57 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău