Au fost desemnate cele mai bune vinuri de casă, prezentate la Ziua Națională a Vinului

  • 08 Octombrie 2018 09:05
Au fost desemnate cele mai bune vinuri de casă, prezentate la Ziua Națională a Vinului

La ediția a XVI-a a Concursului pentru cel mai bun vin de casă „Polobocul de Aur”, au concurat peste 400 de vinuri de casă, iar 105 au ajuns la etapa națională, potrivit Camerei de Comerț și Industrie (CCI). Vinurile de casă, prezentate de gospodari la concurs, au fost apreciate de către degustători profesioniști.

Președintele CCI, Sergiu Harea, a menționat că, pe an ce trece, tot mai mulți vinificatori participă la acest concurs, iar „Polobocul de Aur” obține o popularitate din ce în ce mai mare. 

Premiul Mare al concursului este „Polobocul de aur”, care reprezintă un butoi de 100 de litri, a ajuns anul acesta la șapte persoane, desemnate învingătoare ale concursului. 

Astfel, din soiuri tehnice, cel mai bun vin alb a fost produs de Tatiana Agaci din Buțeni, Hâncești, iar pentru cel mai bun vin roșu a fost premiat Serghei Sarî din Comrat. 

La nominalizarea „Vin tânăr din soiuri hibride”, premiul pentru cel mai bun vin alb a ajuns la Vasile Nogai din Cajba, Glodeni, iar premiul pentru cel mai bun vin roșu a fost obținut de Nicolai Panco din Pelivan, Orhei. 

Învingător la nominalizarea „Vin roze” a devenit Igor Donțu din Căușeni. Iordan Sarandi din Etulia, Vulcănești, a fost premiat pentru cel mai bun vin alb de desert. Totodată, cel mai bun vin roșu de desert a fost produs de Ion Nicolenco din Căușeni.

Pe parcursul celor XVI ediții ale concursului, au fost prezentate aproximativ 8000 de mostre de vin, dintre care peste 160 au devenit învingătoare.

sursa: moldpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău