Au fost descoperite resturile unei reptile carnivore care a trăit în Antarctica acum 150 de milioane de ani

  • 22 Decembrie 2017 12:11
Au fost descoperite resturile unei reptile carnivore care a trăit în Antarctica acum 150 de milioane de ani

O echipă de cercetători argentinieni a descoperit resturi fosile ale unei reptile carnivore marine care ar fi trăit acum 150 de milioane de ani în Antarctica, unde nu au mai fost descoperite până acum urme de viață atât de vechi, informează Agerpres.

''În aceste locuri am descoperit o mare diversitate de (fosile) de pești, moluște, dar nu credeam că vom găsi un plesiosaurus atât de vechi'', a declarat Soledad Cavalli, paleontolog în cadrul Centrului național de studii științifice și tehnice din Argentina (Conicet). 

Este o descoperire ''surprinzătoare'' care nu a făcut încă obiectul publicării în revistele științifice prestigioase, se precizează în comunicatul Agenției pentru științe, tehnologie și societate de la Universitatea din La Matanza, aflată în apropiere de Buenos Aires. 

''Această descoperire este extraordinară deoarece nu se credea că depozitul de roci din acest loc permite buna conservare a osemintelor precum vertebrele acestei reptile marine'', explică cercetătoarea. 

Reptila putea ajunge până la 12 metri. Avea un gât lung și patru înotătoare''. 

Zona cercetătorilor se află la o distanță de două ore cu elicopterul de la baza științifică din Marambio, în Antarctica, în sudul continentului american. Cercetările vor fi continuate în ianuarie, în timpul verii australe. 

În epoca din care datează fosilele descoperite, Antarctica făcea parte din marea platformă comună cu Australia, India, Madagascar, Africa și America de Sud, înainte de desprinderea continentelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău