Au fost deschise secții staționare de informare pentru cetățenii care nu au fost încă recenzați

  • 01 Iulie 19:00
Au fost deschise secții staționare de informare pentru cetățenii care nu au fost încă recenzați

Pentru a spori gradul de cuprindere cu recenzare a populației, din data de 1 iulie pe teritoriul țării sunt deschise 43 secții staționare de informare și recenzare, care reprezintă locații fixe unde persoanele nerecenzate se pot apropia pentru informare sau pentru a completa chestionarul electronic de recensământ la fața locului, cu ajutorul unui recenzor.

Biroul Național de Statistică preciează că secțiile de recenzare sunt amplasate în fiecare raion, în mun. Chișinău, mun. Bălți și UTA Găgăuzia.

Adresele secțiilor și informațiile de contact pot fi accesate la următorul aici.

Secțiile staționare de informare și recenzare vor activa până pe 7 iulie 2024 inclusiv.

Regimul de lucru al acestora: Luni - Duminică, 08:00 - 21:00.

Pentru a putea planifica și organiza numărul de recenzori necesari în cadrul fiecărei secții staționare de informare și recenzare, persoanele au posibilitatea să se programeze din timp când doresc să viziteze secțiile, completând acest formular.

În cadrul secțiilor staționare de informare și recenzare persoanele pot opta una din două opțiuni:

  1. Recenzarea la locul de domiciliu, pe sectorul unde locuiesc. În acest caz se va lua legătura cu recenzorul de pe sectorul respectiv pentru a stabili recenzarea la locuința respondentului, cu comunicarea detaliilor  de contact ale recenzorului (opțiune valabilă cu excepția zilei de 7 iulie, când se încheie recenzarea).
  2. Recenzarea la secția staționară RPL amplasată în raionul/municipiul, unde persoana își are domiciliul efectiv.  

De asemenea, la secțiile staționare vor putea să se recenzeze doar persoanele care locuiesc în raionul sau municipiul respectiv pe raza căruia se vor prezenta. Persoanele care vor solicita să fie recenzate la punctele fixe vor prezenta obligatoriu buletinul de identitate sau un alt act pentru confirmarea identității, inclusiv pentru copii, soți, părinți etc. Ca și în cazul recenzării la locul de trai, toate datele personale oferite de către intervievat sunt confidențiale, mai specifică BNS.

Persoanele care nu au reușit să participe la recensământ au de asemenea următoarele opțiuni:

  • completarea formularului de pe site-ul web oficial al BNS cu informația necesară, ca ulterior să fie contactate de recenzor în vederea stabilirii datei și orei recenzării;
  • apel la Linia Verde 0800 800 24 (apel gratuit).

BNS îndeamnă persoanele care încă n-au fost încă recenzate care încă nu a fost recenzată să fie receptivă și deschisă de a participa la recensământ, pentru a se regăsi în tabloul cu rezultatele Recensământului populației și locuințelor 2024.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,18
Nori împrăștiați
Umiditate:78 %
Vint:6,17 m/s
Thu
20
Fri
21
Sat
23
Sun
25
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău