Au fost comemorați ostașii germani căzuți pe teritoriul R.Moldova

  • 08 Octombrie 2016 22:37
Au fost comemorați ostașii germani căzuți pe teritoriul R.Moldova

Ostașii germani care au căzut pe teritoriul dintre Nistru și Prut în perioada celui de-al doilea război mondial au fost comemorați sâmbătă, 8 octombrie, de către rudele acestora care au venit din Germania la Cimitirul ostașilor germani din Chișinău.

Ceremonia de comemorare a început cu depuneri de flori, după care a avut loc un Tedeum, transmite IPN.

Ambasadorul Germaniei în Moldova, Ulrike Knotz, a spus că pacea nu este ceva de la sine înțeles, fiecare om trebuie să depună eforturi, să contribuie la o lume în care rațiunea și compasiunea câștigă în fața egoismului distructiv, care, din păcate, face parte din natura umană. 

„Republica Moldova a marcat recent 25 de ani de independență. De la început a avut de parcurs o perioadă grea, inclusiv și conflicte violente. Și nici astăzi nu este prea ușor. Dimpotrivă, se adaugă problemele dificile ce țin de propriul trecut. Poate că anume această experiență legată de trecut a făcut să găsim în Republica Moldova un partener atât de deschis pentru Uniunea Populară Germană pentru Îngrijirea Mormintelor de Război”, a spus Ulrike Knotz.

Potrivit datelor anunțate, peste cinci mii de ostași germani sunt înmormântați la Chișinău. Există bănuieli că pe teritoriul Moldovei ar fi înhumați 25 de mii de ostași germani neidentificați.

Uniunea Populară Germană pentru Îngrijirea Mormintelor de Război îngrijește mormintele a 2,3 milioane de soldați din 827 de cimitire din 45 de țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău