Au fost anunțați câștigătorii Olimpiadei Republicane la Fizică

  • 20 Martie 18:59
Au fost anunțați câștigătorii Olimpiadei Republicane la Fizică

Premianții Olimpiadei Republicane la Fizică au fost anunțați astăzi, 20 martie 2023, în cadrul evenimentului de încheiere a competiției. Elevii premianți sunt reprezentanți ai instituțiilor de învățământ din raioanele/municipiile: Chișinău, Bălți, Drochia, Hîncești, Ialoveni, Soroca și UTA Găgăuzia. 

Lilia Ivanov, directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, a felicitat premianții pentru performanțele obținute în cadrul olimpiadei, apreciind perseverența elevilor și dedicația profesorilor în studierea disciplinelor exacte și pregătirea către competiții.

Totodată, în mesajul de felicitare, președinta Consiliului Olimpic Republican la Fizică, Valentina Nicorici, doctor, conferențiar universitar, Universitatea de Stat din Moldova, a îndemnat participanții la olimpiadă să continue studiul avansat al fizicii, menționând multiplele posibilități de creștere și dezvoltare atât în domeniul științelor, cât și în domeniile conexe.

Olimpiada Republicană la Fizică a fost organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane ce se desfășoară în perioada 17 februarie – 22 mai 2023.

La competiția din acest an au participat 151 de elevi ai claselor IX-XII, delegați din toate raioanele și municipiile republicii.

Lista premianților Olimpiadei Republicane la Fizică, anul 2023, poate fi accesată aici..

Menționăm că elevilor claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10” (zece), din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățământul general din acest an.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:1,54 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
22
Sun
21
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău