Au fost anunțate cauzele preliminare ale accidentului aviatic din Ucraina

  • 26 Septembrie 2020 12:28
Au fost anunțate cauzele preliminare ale accidentului aviatic din Ucraina

Ministrul ucrainean al apărării, Andri Taran, a comunicat presei detalii cu privire la ancheta în cazul prăbușirii avionului militar AN-26, vineri seară, în regiunea Harkiv.

Analiza preliminară sugerează că, imediat după decolare, aeronava s-a înclinat și a atins pământul cu aripa. Potrivit ministrului, echipajul aeronavei AN-26, aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei, efectua un zbor regulat pentru instruirea unor cursanți, iar comandantul avionului avea aproximativ 800 de ore de zbor.

"Totul a decurs conform planului, avionul efectând zboruri de antrenament pentru instruirea cadeților. La manșa avionului se afla pilotul-instructor, iar cadeții s-au așezat, pe rând, pe scaunul din dreapta pilotului, pentru a dobândi abilități de pilotaj și control a aeronavelor" - a explicat Andri Taran. Potrivit ministrului, o analiză preliminară sugerează că avionul, cel mai probabil, a atins pământul cu aripa.

Amintim că, vineri seara, un avion militar AN-26, fabricat în 1977, s-a prăbușit în regiunea Harkiv. La bordul aeronavei erau 27 de persoane. Potrivit autorităților ucrainene, până acum au fost găsite cadavrele a 23 de pasageri, în timp ce despre alte două persoane se știe că au fost grav rănite. Majoritatea pasagerilor decedați sunt cursanți ai unei școli militare.

Sursa: RADOR/BBC

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău