Au fost aleși trei noi membri din Inspecția procurorilor

  • 04 Martie 13:16
Au fost aleși trei noi membri din Inspecția procurorilor

Mircea Roșioru, Tudor Gratii și Igor Eșanu au fost desemnați învingătorii concursului pentru selectarea inspectorilor în cadrul Inspecției Procurorilor. Decizia a fost luată luni, 4 martie, de membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) după ce candidații au susținut proba interviului.

Conform CSP, cei trei candidați au acumulat următorul punctaj final:

Mircea Roșioru – 9,05

Tudor Gratii – 8,58

Igor Eșanu – 7,69

Igor Eșanu s-a angajat în funcția de consultant al procurorului la Orhei din august 2023. Anterior, a ocupat funcția djunct al procurorului-șef de la Ialoveni. 

Tudor Gratii a fost numit în 2008 la Procuratura raionului Sîngerei. În perioada 2017-2021 a activat în cadrul PCCCOCS, iar din 2022 a fost inspector.

Mircea Roșioru este fostul adjunct al ex-procurorului general Alexandr Stoianoglo. Roșioru a fost anterior și adjunctul foștilor procurori generali Eduard Harunjen și Dumitru Robu. În perioada august 2016 – martie 2017, el a deținut funcția de procuror-șef interimar al Direcției judiciare a Procuraturii Generale.

Inspecția procurorilor este un organ din subordinea CSP, care este constituit din 9 inspectori. Durata mandatului de inspector este de 6 ani. Inspectorul poate fi numit doar pentru un singur mandat.

Activitatea inspectorului este supusă evaluării o dată la doi ani de către Consiliul Superior al Procurorilor. Inspectorul evaluat negativ se eliberează din funcție în baza hotărârii CSP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău