Au demarat lucrările de construcție a noului bloc al liceului românesc din Comrat. România a finanțat proiectul cu 15 milioane de lei

  • 07 Iunie 2020 11:48
Au demarat lucrările de construcție a noului bloc al liceului românesc din Comrat. România a finanțat proiectul cu 15 milioane de lei

Lucrările de construcție a unui nou bloc pentru Liceul teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat au demarat la începutul lunii iunie și se planifică să fie finalizate peste 15 luni, transmite MOLDPRES.

În prezent, Liceul „M. Eminescu” din Comrat dispune de 15 săli de clasă. Potrivit autorităților, extinderea instituției de învățământ va permite îmbunătățirea procesului educațional  cu posibilitatea de a înscrie mai mulți copii doritori să învețe în acest liceu, potrivit sursei citate.

În noul bloc al Liceului vor putea face studii circa opt sute de elevi. „În această clădire va fi complexul sportiv împreună cu toate încăperile necesare, blocul alimentar, cantina, sala de festivități și biblioteca, laboratoarele de chimie și biologie. Tot în acest sediu va fi amplasat departamentul administrativ și două săli de clasă”, a explicat Svetlana Stoinova, directorul LT „M. Eminescu” din Comrat, citată de gagauzinfo.md.

Construcția noului bloc pentru acest liceu din UTA Gagauz-Yeri, cu predare în limba română, se va realiza cu susținerea României, care a alocat în acest scop 15 milioane de lei, și contribuția de 5,6 milioane de lei a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

În Liceul „Mihai Eminescu” din Comrat își fac studiile 480 de elevi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău